Bund:
300 g. Digestive-kiks, knust
150 g. smør, smeltet
Bland smør og kiks, og pres det ud i en springform (ø24). Forlag bunden i 10 minutter v. 180 grader (ikke varmluft)
Skovbær-sauce:
300 g. skovbær
Saft og skal fra 1 øko lime
2 spsk. rørsukker
2 tsk. majsstivelse + lidt koldt vand til omrøring
Kog bær, sukker og lime sammen. Blend det til en homogen masse. Rør majsstivekse ud i lidt koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, under omrøring. Lad det simre 1-2 minutter mere og tag det af varmen.
Cheesecake-masse:
400 g. flødeost (ikke light)
3 æg
2 spsk. hvedemel
1 stort spsk. Creme fraiche (38%)
2 tsk. vaniljepasta
2 dl. sukker
Pisk flødeost, æg, vanilje, creme fraiche og sukker godt sammen. Sigt hvedemel i, og rør det godt ud. Hæld massen over den forbagte bund.
Tag 4-5 spsk. skovbær-sauce og fordel i små klatter øverst i cheesecake-massen. "Skær" igennem med en kniv, så det bliver et fint mønster. Kom et vådt, opvredet håndklæde om springformen og bag den i ca 50 minutter.
Lad kagen køle helt af, og server den med det resterende skovbær-sauce.