5 dl mælk
50 g gær
4 æg
100 g. blødt smør
2 tsk groft salt
6 spsk sukker
2 spsk kardemomme
300 g. hvid fuldkornshvedemel
950 g alm. hvedemel
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og kardemomme og rør hvid hvedemel, æg og salt i.
Tilsæt hvedemelet og ælt til sidst smørret i. Ælt dejen, indtil den slipper skålens sider og er blød og smidig.
Dæk skålen til med witawrap fastgjort med en elastik, og lad dejen hæve lunt i 45 minutter (så den er ca. Dobbelt størrelse).
Drys bordpladen let med mel, ælt dejen kort igennem og del den i 24 lige store boller (jeg vejer dem, så de bliver helt ens). Stram bollerne op og sæt dem med lidt afstand i ovnens dybe bradepande (beklædt med bagepapir).
Stil bradepanden i den øverste halvdel af den kolde ovn, stil et ildfast fad ind i bunden af ovnen, og hæld en liter kogende vand i fadet. Luk ovnlågen, og lad hvederne efterhæve i 45 minutter.
Tag forsigtigt(!) bradepanden ud af ovnen, og stil dem på køkkenbordet. Tag også vandet ud. Varm ovnen op til 220° (ikke varmluft).
Sæt bradepanden ind i den nederste tredjedel af ovnen, og bag hvederne i ca. 12 minutter.