Kender I de dage, hvor der ikke er noget der rigtigt vil ordne sig?
Sådan en dag har jeg i dag.
Pyha, mit hoved føles stadig som om det er proppet med vat og oveni hatten har jeg fået en ordentlig hovedpine.
Jeg klarer mig igennem ved at hygge med Greys Anatomy. Min søde kæreste har sørget for at jeg har hele sæson 5, som jeg ellers har fulgt dag-for-dag på Kanal 4 - nu kan jeg se flere afsnit i træk, og uden alle de irriterende reklamer!
Af og til er jeg også ude at nyde det gode vejr - det er fordelen (én af mange!) ved at have hund. Jeg tullede ned på tanken for at købe det nye Femina, hvor der er en flot artikel om søde Hanne i. Hun er en gæv kvinde, der kæmper for hvad hun vil have - det kunne vi andre godt lære lidt af, af og til.:o)
torsdag den 29. september 2011
onsdag den 28. september 2011
Madmuffins med chili-gouda.
Her til aften fik vi rester, så der var masser af overskud til at bage, da alt det andet bare skulle varmes!
Inspireret af Rebelsig, som lavede sin version af muffins forleden, fandt jeg min opskrift frem fra gemmerne - og de var som altid dejligt lækre.:o)
Til 10 varme muffins:
5-6 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
150 g. ost i tern. Jeg brugte chiligouda, men cheddar er garanteret også godt.
3 spsk persille (jeg bruger det fra frost)
2 æg
2½ dl. mælk
5 spsk olie
Salt og peber
2 fed presset hvidløg
50 g. revet ost til at drysse på toppen.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Pisk æg, olie, hvidløg, mælk og persille sammen og tilsæt det til melblandingen. Rør det godt sammen og tilsæt osten undervejs. Hæld dejen i 10 muffinforme, pynt med resten af osten og bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader.
Inspireret af Rebelsig, som lavede sin version af muffins forleden, fandt jeg min opskrift frem fra gemmerne - og de var som altid dejligt lækre.:o)
Til 10 varme muffins:
5-6 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
150 g. ost i tern. Jeg brugte chiligouda, men cheddar er garanteret også godt.
3 spsk persille (jeg bruger det fra frost)
2 æg
2½ dl. mælk
5 spsk olie
Salt og peber
2 fed presset hvidløg
50 g. revet ost til at drysse på toppen.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Pisk æg, olie, hvidløg, mælk og persille sammen og tilsæt det til melblandingen. Rør det godt sammen og tilsæt osten undervejs. Hæld dejen i 10 muffinforme, pynt med resten af osten og bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader.
fredag den 23. september 2011
Åh, det er kedeligt..
.. At ligge her hjemme og være syg.
Heldigvis har jeg aspargesrisotto, Kleenex balsam, næsespray og lakridsbolsjer. Dertil masser af gode bøger, tykke sokker og fluffy tæpper.
Og i aften når kæresten kommer hjem, kan han igen nusse mig på ryggen og sige "du ser stadig pæn ud når du er syg. På sådan en lidt rodet måde."
Heldigvis har jeg aspargesrisotto, Kleenex balsam, næsespray og lakridsbolsjer. Dertil masser af gode bøger, tykke sokker og fluffy tæpper.
Og i aften når kæresten kommer hjem, kan han igen nusse mig på ryggen og sige "du ser stadig pæn ud når du er syg. På sådan en lidt rodet måde."
tirsdag den 20. september 2011
Laks m. bønnesalat og kartofler
I går prøvede jeg en ny opskrift - og hold da op, hvor var det bare lækkert!
Desuden var det både nemt og hurtigt.
Du skal bruge:
Laks (fra fiskehandleren, og ikke de der frosne stykker!)
Aspargeskartofler
Persille
Smør
Haricot verts
1 æble
1 rødløg
Olivenolie
Æblecidereddike
Salt & peber
Bønnerne blancheres og afkøles. Hak æblet og rødløget i fine tern og bland med bønnerne. Dressingen blandes af ½ dl. olivenolie og en sjat æblecidereddike. Rør det sammen med salt og peber og dryp det over salaten.
Kartoflerne koges efter anvisningerne og vendes derefter med smør, persille, salt og peber. Imens steges laksen på panden. Inden stegning gnides den med salt og peber. Start med at stege med skindsiden nedad og pres den imod panden - det er vigtigt, da skindet ellers 'trækker sig'. Når først det er stegt lidt betyder det ikke noget.
Anret det hele og nyd det med et godt glas afkølet hvidvin. Bon apetit!
mandag den 19. september 2011
En smuk efterårsdag.
Bruger man fornuftigt ved at tage godt tøj på og så ellers bare trave igennem skoven, med hunden hoppende rundt ved siden af!
torsdag den 15. september 2011
Nåårh...
Vores søde lille hund har været hos dyrlægen i dag. Han har fået fjernet 2 tumorer på det ene øre.
da jeg afleverede ham sagde de, at han tidligst skulle hentes kl 15. Javel ja - jeg kan godt huske hvordan han var, sidst han var i fuld narkose. Ganske rigtigt;klokken 11.15 ringede de, fordi han hylede og pev uafbrudt. Da jeg kom ind i butikken hos dyrlægen kunne jeg tydeligt høre ham ude fra baglokalet!
Efter vi er kommet hjem, har jeg taget kraven af ham, fordi han lå bare og pev, helt forvirret over at skulle have den på. - Og da han oveni hatten fik lov til at komme op i sofaen, så var dagen vist reddet!
Han er stadig helt groggy ovenpå at have være i fuld narkose, så det er vist godt at han bare får sovet.
Mon ikke, der også bliver et lille stykke flæsk til ham i aften?
da jeg afleverede ham sagde de, at han tidligst skulle hentes kl 15. Javel ja - jeg kan godt huske hvordan han var, sidst han var i fuld narkose. Ganske rigtigt;klokken 11.15 ringede de, fordi han hylede og pev uafbrudt. Da jeg kom ind i butikken hos dyrlægen kunne jeg tydeligt høre ham ude fra baglokalet!
Efter vi er kommet hjem, har jeg taget kraven af ham, fordi han lå bare og pev, helt forvirret over at skulle have den på. - Og da han oveni hatten fik lov til at komme op i sofaen, så var dagen vist reddet!
Han er stadig helt groggy ovenpå at have være i fuld narkose, så det er vist godt at han bare får sovet.
Mon ikke, der også bliver et lille stykke flæsk til ham i aften?
onsdag den 14. september 2011
Opløbet er i gang.
Ak ja, man burde selvfølgelig have forudset, at Lyngby Storcenter ville danne rammerne om partiernes stemmekaprings-slutspurt. Men det havde man ikke.
Derfor måtte man i stedet løbe spidsrod imellem balloner, bolscher, mariekiks (det er en ommer, KD!), flyers og salgstaler en masse. I Søstrene Grene var der helle (men det er nok heller ikke der, de finder de fleste af det stemmeberettigede segment) og jeg nød det så længe det varede.
Og i morgen er der den store finale. Dén tager vi hjemme fra sofaen, sammen med en ordentlig omgang stegt flæsk med persillesovs!
Derfor måtte man i stedet løbe spidsrod imellem balloner, bolscher, mariekiks (det er en ommer, KD!), flyers og salgstaler en masse. I Søstrene Grene var der helle (men det er nok heller ikke der, de finder de fleste af det stemmeberettigede segment) og jeg nød det så længe det varede.
Og i morgen er der den store finale. Dén tager vi hjemme fra sofaen, sammen med en ordentlig omgang stegt flæsk med persillesovs!
tirsdag den 13. september 2011
Brydebrød med hvidløg & persille.
I dag har der sået en hel kylling og simret på komfuret i timevis - og til sådan en omgangsuppe skal der selvfølgelig noget lækkert brød! Det her er anderledes og meget intenst i smagen!
Dej:
40 g. gær
3 dl lunkent vand
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
400 g. hvedemel
'Topping':
75 g smør
1-2 spsk. tørret persille
3 fed presset hvidløg
Lidt frisk, fintrevet parmesanost
Rør gæren ud i vandet og bland resten af ingredienserne til dejen i. Ælt den godt igennem.
Smelt smørret ved lav varme og tilsæt hvidløg og persille.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne med lidt fedtstof. Tril små kugler af dejen (ca en stor-spiseske-størrelse) og tril dem i hvidløgs-persillesmørret. Læg dem ved siden af hinanden i formen. Drys til sidst med parmesan.
Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i ca. ½ time (eller til den er hævet til dobbelt størrelse).
Bag ved 175 grader i 20-25 minutter.
Dej:
40 g. gær
3 dl lunkent vand
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
400 g. hvedemel
'Topping':
75 g smør
1-2 spsk. tørret persille
3 fed presset hvidløg
Lidt frisk, fintrevet parmesanost
Rør gæren ud i vandet og bland resten af ingredienserne til dejen i. Ælt den godt igennem.
Smelt smørret ved lav varme og tilsæt hvidløg og persille.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne med lidt fedtstof. Tril små kugler af dejen (ca en stor-spiseske-størrelse) og tril dem i hvidløgs-persillesmørret. Læg dem ved siden af hinanden i formen. Drys til sidst med parmesan.
Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i ca. ½ time (eller til den er hævet til dobbelt størrelse).
Bag ved 175 grader i 20-25 minutter.
Før hævningen. |
Efter brødet er bagt. |
lørdag den 10. september 2011
torsdag den 8. september 2011
Okay, skal vi ikke sige at det var nok?
For JEG er i hvert fald ret træt af at hære begge fløje svine hinanden til. Ihh, det er en irriterende retorik - hvorfor filan er der ikke nogen der fokuserer på egne styrker, istedet for hvad modstanderen gør galt.
Nu må det godt blive 15. september, så vi kan slippe for at høre på mere af det lort.
Nu må det godt blive 15. september, så vi kan slippe for at høre på mere af det lort.
mandag den 5. september 2011
Jeg, en tvivler?
Ihh altså. Jeg er blevet sådan en der tvivler.
Til de sidste mange valg har jeg stemt på Socialdemokraterne (bortset fra til regionsrådet. Ikke om Vibeke Storm så var den sidste kandidat i verden, ville hun få min stemme!).
Men nu er det sådan at jeg hører P4 (ja, så gammel er jeg. Åbenbart.) hver dag på jobbet. Og nu er jeg altså blevet i tvivl. Hver dag er der et nyt parti i studiet, og måske er jeg i virkeligheden mest enig med dem til højre?
Er det i virkeligheden ikke en åndssvag idé med en betalingsring, så længe vores offentlige transportmidler er på Kairo-niveau?
Kommer de bare til at bruge pengene på åndssvage ting?
Har VK måske alligevel ikk klaret det meget godt de sidste par år.
Omvendt, så ER Løkke altså ikke President-material. Og gider jeg at stemme på nogen der er afhængige af DF? Samtidig kan jeg bare heller ikke forestille mig Helle & Villy ude på den internationale scene.
Det er vist godt der er nogle uger endnu. Ellers er jeg bange for at jeg ville ende med at stemme blankt...
Til de sidste mange valg har jeg stemt på Socialdemokraterne (bortset fra til regionsrådet. Ikke om Vibeke Storm så var den sidste kandidat i verden, ville hun få min stemme!).
Men nu er det sådan at jeg hører P4 (ja, så gammel er jeg. Åbenbart.) hver dag på jobbet. Og nu er jeg altså blevet i tvivl. Hver dag er der et nyt parti i studiet, og måske er jeg i virkeligheden mest enig med dem til højre?
Er det i virkeligheden ikke en åndssvag idé med en betalingsring, så længe vores offentlige transportmidler er på Kairo-niveau?
Kommer de bare til at bruge pengene på åndssvage ting?
Har VK måske alligevel ikk klaret det meget godt de sidste par år.
Omvendt, så ER Løkke altså ikke President-material. Og gider jeg at stemme på nogen der er afhængige af DF? Samtidig kan jeg bare heller ikke forestille mig Helle & Villy ude på den internationale scene.
Det er vist godt der er nogle uger endnu. Ellers er jeg bange for at jeg ville ende med at stemme blankt...
søndag den 4. september 2011
Foccacia m. krydderier
Så fik jeg bagt et stort Foccacia-brød, til at snacke på undervejs på arbejdet.:o)
Det er vildt nemt at lave, omend det tager lidt tid pga. den lange hævning.
Selve brødet:
650 g. hvedemel
50 g. gær
6 dl. vand
2 tsk. salt
2 -3 spsk. olivenolie
Drys:
3 spsk. olivenolie
Groft salt
Friskkværnet peber
Paprika
Det er vildt nemt at lave, omend det tager lidt tid pga. den lange hævning.
Selve brødet:
650 g. hvedemel
50 g. gær
6 dl. vand
2 tsk. salt
2 -3 spsk. olivenolie
Drys:
3 spsk. olivenolie
Groft salt
Friskkværnet peber
Paprika
- Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Ælt/rør dejen et par minutter, til den er jævn. den må gerne være lidt klistret.
- drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i 40 minutter.
- Hæld dejen ud i en bradepande med bagepapir i. Kom lidt olie på fingrene og tryk huller i dejen.
- Fordel resten af olien og godt med salt, peber og paprika over brødet og lad det hæve tildækket i yderligere 15 minutter.
- Bages i ca. 20 minutter v. 200 grader.
Hold da op, hvor er det husligt!
Er du så færdig, hvor har jeg bare været den gode-lille-husmor!
Indtil videre har jeg fået:
Indtil videre har jeg fået:
- Lagt nyt sengetøj på.
- Ordnet vasketøj.
- Ryddet hele huset op.
- Gjort hele huset grundigt rent. Også de steder jeg bare plejer at springe over.;o)
- Sorteret CD'er.
- Ryddet op i fryseren (der MÅ være grænser for hvor mange poser frost-grønt med en lille-bitte-smule i, man skal gemme. her var svaret "0").
Nu mangler jeg bare at bage lidt 'hapsere' til at tage med på arbejde i næste uge, og lave noget mad som kæresten kan have med på arbejde i morgen (Lorte 11.30-22.30 vagter!).
Hvad har I brugt sådan en vidunderlig søndag på?
fredag den 2. september 2011
Weekend.
Pyha, det har været en hård uge. ja, det kan i jo ikke vide, når jeg nu har forsømt jer så grusomt, men sådan er det nu en gang... I aften skal jeg bare hygge med kæresten - måske et smut forbi Hillerød Kræmmermarked?
Ellers står weekenden på alene-hygge, så mon ikke der ryger en bog eller to igennem systemet?
God weekend til jer alle sammen!
Ellers står weekenden på alene-hygge, så mon ikke der ryger en bog eller to igennem systemet?
God weekend til jer alle sammen!
Abonner på:
Opslag (Atom)