Bund:
200 g
Digestive150 g
saltede peanuts
50 g
sukker
125 g
smør
Knus Digestive, peanuts og sukker i minihakkeren. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres massen ud i en springform (Ø25) m. bagepapir på bunden. Sæt den på køl.
Fyld:
1
vaniljestang
1 dåse
kondenseret mælk
75 g
smør
40 g. brun farin
35 g. rørsukker
2 spsk.
whisky
75 g
saltede peanuts
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres dem ud i lidt af rørsukkeret. Kog kondenseret mælk, smør, sukker, whisky og vaniljekorn op i en gryde, og tag det derefter af varmen. Rør peanuts i, og fordel fyldet oven på kiksebunden. Bag tærten v. 150 grader (varmluft) i 45 minutter (overfladen skal være gylden og boblende). Lad tærten køle helt af i køleskabet, minimum 1 times tid, inden næste trin.
Chokoladeganache:
150 g
mørk chokolade
1½ dl
piskefløde
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i mikrobølgeovnen (først 30 sekunder, derefter 20 sekunder pr. gang - rør imellem). Varm fløden op til lige under kogepunktet i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank. Hæld chokoladeganachen over. tærten og lad den stå mindst 2 timer - gerne natten over.