220 g. smeltet smør
250 g. brun farin
75 g. sukker
3 æg (2, hvis de er meget store)
2 tsk. vaniljeessens
2 tsk. majsstivelse
280 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100 g. grofthakkede mandler
100 g. hakket, hvid chokolade
Karamel:
1 ds. kondenseret mælk
80 g. smør
80 g. brun farin
Kom ingredienserne til karamellen i en gryde og lad det simre et kvarteres tid, til det er gyldenbrunt og tykkere i det. Imens laver du kagedejen, men husk at røre i den af og til.
Pisk smør, sukker, farin og vaniljeessens sammen. Tilsæt æggene et af gangen, rør godt imellem. Sigt mel, majsstivelse, bagepulver og salt i dejen, og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt til sidst de hakkede mandler og chokoladen.
Beklæd en 23x33 cm form med bagepapir og fordel halvdelen (max 2/3) af dejen i bunden. Hæld karamellen ud over, og fordel til sidst små klatter af kagedejen på toppen, så det er jævnt fordelt og stort set dækker karamellen.
Bag kagen i en 175 grader forvarmet oven (varmluft), i 25-30 minutter.