3 æg
225 g. smør
225 g. mørk chokolade
2 tsk. vaniljeessens
1 knsp. salt
150 g. mandler
200 g. Sukrin gold
Smelt smør og chokolade i mikrobølgeovnen. Pisk æg, sukrin, salt og vaniljeessens sammen og pisk derefter chokolademassen i æggemassen lidt af gangen. Hak mandlerne helt fint i minihakkeren og rør dem i. Hæld dejen over i en smurt springform, cirka 26 cm/diameter.
Cheesecake:
400 g. flødeost (ikke light!)
2 æg
100 g. sukrin gold
½ tsk. vaniljeessens
Pisk tingene godt sammen til en helt homogen masse. Hæld det forsigtigt ud over brownie-dejen - pas på det ikke bliver blandet. Bages i 45-50 minutter v. 170 grader (ikke varmluft). Lad den køle helt af.
Mousse:
4 dl. piskefløde
3 blade husblas
Lidt frugtgrød (jeg havde en rest rabarber/brombær/hindbær i køleskabet)
Lidt friskkværnet vanilje
Udblød husblas'en i koldt vand. Smelt den i en gryde sammen med lidt af rødgrøden. Når det er smeltet røres det hurtigt sammen med resten af grøden. Pisk fløden til skum (ikke for stift) og vend rødgrøden i. Kom det ovenpå den afkølede kage og lad den sætte sig natten over.