Sider

søndag den 29. januar 2012

Alene...

Her til aften har jeg afleveret Kæresten på stationen, og nu skal jeg liiiige vænne mig til tanken om at være alene hjemme den næste uges tid.

Jeg startede med at hygge med X-men Wolverine og en stor skål popcorn. - Det er helt underligt, for siden vi blev kærester for ca. 2 år siden har vi ikke været væk fra hinanden - vi har til gengæld været på ferie i Jylland, Sverige, London, Spanien, Schweiz og Italien sammen, så det er ikke fordi vi har siddet lårene af hinanden hjemme i stuen.:o)

tirsdag den 24. januar 2012

Strøgtur i kulden.

I dag udnyttede jeg det gode vejr til en Københavner tur med en af mine venner. Vi havde egentlig aftalt at vi skulle have noget brunch, men den cafe som han havde i tankerne havde tirsdags-lukket.

I stedet endte vi på Munter, hvor vi spiste store burgere og drak kolde sodavand. Bagefter pakkede vi os godt ind i huer og tørklæder, inden vi fortsatte ud på Strøget.

Nu er jeg også helt færdig (og har helt frosne kinder), så det er godt at aftensmaden står på grøntsagssuppe.
Hvis jeg kan få mig til at rejse mig fra sofaen, hvor jeg sidder pakket ind i en tykt tæppe, så laver jeg nok lige sådan et par flûtes her til...

søndag den 22. januar 2012

Er det kun mig?

Der ikke havde fanget at X-faktor Jesper var med i MGP?
Ihh, så gad jeg måske godt at have set det (og jeg kunne have sluppet for nogle lidt uhyggelige drømme, hvis jeg havde set det i stedet for Resident Evil). Det er da heller ikke blevet markedsført særligt godt!;o)

Ellers kan denne grå, triste søndag gå med almindelige, kedelige praktiske ting (oprydning, tøjvask osv). Kæresten har taget bilen på arbejde, så jeg er strandet her i byen.
Havde ikke troet at jeg skulle sige det, når nu vi reelt ikke har haft ordentlig vinter, men nu må foråret godt snart komme...

tirsdag den 17. januar 2012

Det med kage...

Et af mine mål for 2012 var som bekendt at holde mig fra slik, chokolade og kage i hverdagen...
Well, det går ikke ligefrem strålende.
Skulle lige hente nogle bøger hos min veninde i dag, og tilbød at jeg da lige kunne tage en kage med. Da vi ikke har nogen bager i byen, blev det sådan en frossen fætter her. Jeg havde kogt noget frugtkompot til (en pose frosne bær, en tsk. vaniljesukker og lidt flormelis) og er du gal det var godt!

Jeg var ellers lidt skeptisk overfor det der marengs-fidus, men det smagte skønt!

lørdag den 14. januar 2012

Rolig nu...

Ja, det er selvfølgelig tragisk, at der er 3 mennesker der er blevet dræbt.
Men skulle vi nu ikke liiiige tage en slapper, fremfor at gå i "Det er en ny Titanic"-mode. Der er vist et godt stykke vej...

fredag den 13. januar 2012

Åh, altså!

Kæresten er sendt afsted på nattevagt, jeg prøver at komme mig ovenpå 2 x 1½ time i tandlægestolen, men det er ikke nemt, når det føles som om man har en kniv i kæben. Håber virklig at den penicillin dér virker hurtigt...

Napper lige et afsnit af X-faktor, inden jeg smutter i seng...

torsdag den 5. januar 2012

Synes du det stormer her?

Så skal du bare være glad for, at du ikke er en and!:o)

tirsdag den 3. januar 2012

Imens vi venter på stormen...

... Kan man udnytte at vejret er koldt, vådt og 'ruskende'. Med varm, tung mad!
Ja, da jeg så at Føtex havde stegeben til 10 kr/halvkiloet vidste jeg ikke at det ville blive sådan et trist vejr, men så fik vi det da udnyttet.:o)


Jeg brugte:
1½-2 kg. stegeben
2 løg + 3 forårsløg (bare brug hvad du har)
1 liter boullion
2 lauerbærblade + 2 tørrede enebær
2 spsk. hvedemel

Brun stegebenene i ovnen (8-10 minutter ved max varme), imens du varmer en gryde op. Kom stegebenene op i gryden med lidt olie og drys melet over. Vend dem rundt til al melet er opsuget.
Kom grøntsagerne ved og hæld boullionen over det hele. Tilsæt lauerbærblade og enebær og lad det simre under låg i 2-3 timer (skim for fedt og urenheder et par gange).

Tag benene op af gryden og lad dem køle lidt af inden du piller kødet af dem. Filtrer sovsen og tilsæt evt. lidt kulør og jævning. Smag til med salt og peber. Kom kødet tilbage i sovsen og varm det godt igennem.

Serveres med kartoffelmos og broccolisalat.

mandag den 2. januar 2012

2012 - Hvad er planen?

Jeg har virkelig tænkt over det med nytårsfortsætter, og det er altså ikke lige mig. Hvert år er fitnesscentret nemlig fyldt op med dem, i januar måned og med tanke på hvor få der er tilbage i februar, så er det ikke noget for mig. Næ nej, lad os i stedet sætte nogle gode gammeldags mål.:o)

I 2012 ser jeg frem til at:
  • Holde et helt fantastisk bryllup.
  • Få en ny stillig, som jeg kan bestride med mine rygproblemer. Dør snart, hvis jeg skal gå hjemme længere!
  • Blive endnu sundere, gladere og stærkere end jeg er nu. Helt konkret handler det om fortsat at træne min. 3 x ugentligt og holde mig fra chokolade, is, kage og slik i hverdagene.
  • Opleve en masse fantastiske ting med min mand (!) og vores dejlige familier og fantastiske venner!

søndag den 1. januar 2012

Nytårsaftens menu!

Årh, manner hvor var det bare god mad! Vi nåede da også kun lige at afslutte den sidste ret 10 minutter inden midnat (hvor kransekagen så kom på bordet!).

Middagen bestod af:
Brændende kærlighed ala æbleskiver - er du gal de var gode (der var stykker af bacon og løg i dejen)
Østers med 2 forskellige dressinger, tangsalat, stegt madagaskarreje, grillede kammuslinger og stegt jomfruhummer.
Den første ganerenser var et ginshot med knust is og granatæblekerner. Vi var nærmest sterile bagefter!
Rimmet okseinderlår på bund af salat med balsamicoglace og peberrodsdressing.
Oksemørbrad med kartoffelroulade og flamberede svampe i filodej. (Der var også rødvinssauce til, men den var ikke nået rundt endnu)
Ganerenser nr. 2: Champagnesorbet
Passionsfrugtmousse på nøddebund
Blødende chokoladekage med is og bær
Hjemmelavet kransekage. Vi var løbet tør for past. æggehvider, så glasuren blev af den almindelige slags. 
Er du SÅ færdig vi var mætte (og småfulde), da vi var færdige. Kvinderne havde lavet kransekagen, men ellers var det traditionen tro mændene som stod for det hele. Lovin' it!