Sider

tirsdag den 28. juni 2011

Sommer i Danmark.

Endnu engang forsøger jeg mig med at blogge fra mobilen. Her i byen er her næsten 30 grader i skyggen, så der gik ikke lang tid før jeg røg i en luftig sommerkjole. Nu hygges der bare med SunLolly's, det nye Woman der lige er kommet ind af døren og ikke mindst vandmelon i ustyrlige mængder!

God sommer til alle! (Skynd jer at nyde det, DMI lover regn resten af ugen)


mandag den 27. juni 2011

Ud i det blå...

Så skulle jeg lige teste min nye Blogger-app (Ja, jeg fik jo en ny, fancy telefon).
Og hvad er bedre til en test, end et indlæg fra stranden? Det var nemlig alt for varmt for den stakkels hund, så vi kørte til Marbæk så han kunne køle lidt af...


søndag den 26. juni 2011

Update på det hele.

I fredags var jeg til møde med 3 af de høje herrer fra Falck, for at finde på en plan for min tilbagevenden. Min agenda var helt klart at få godkendt en delvis raskmelding, så jeg kan arbejde 4-5 timer af gangen.
Heldigvis var de meget lyttende og samarbejdsvillige, så sørme om det ikke blev som jeg havde håbet. På fredag skal jeg derfor til lægen og få hende til at sige god for planen også, og så kan jeg ellers se frem til at få lov til at arbejde igen (dog ikke i ambulancetjenesten, men med siddende patienttransport) om en uge!

Behøver jeg at sige at jeg glæder mig helt vildt?

fredag den 24. juni 2011

Mandelbund med frugtskum - MUMS!

Sankt Hans aften havde vi gæster, og der skulle selvfølgelig en dessert på bordet. Jeg ville have lavet denne skønhed med brombær, men det var ikke til at støve op her i byen. - Men jordbær er nu heller aldrig dårligt...


Du skal bruge:
175 g. mandler
125 g. sukker
50 g. brun farin
160 g. saltet smør
3 spsk. mel
4 spsk. piskefløde

Fyld:
500 g friske jordbær (eller hvilken slags frugt du nu har lyst til)
3-4 dl piskefløde

Hak mandlerne groft.
Smelt smør, brun farin og sukker i en gryde for svag varme. Bland resten af ingredienserne i.
Når massen er flydende er den klar. Hæld den i en springform (22 cm.), hvor bunden er beklædt med bagepapir og bag den v. 175 grader i ca. 14 minutter.
Bare rolig, bunden skal være flydende i det, når du tager den ud - den stivner når den er kølet af. Derfor skal du lade den køle af i formen, for ellers slasker det hele ud, når du løsner ringen.

Når bunden er stivnet bliver den så fin her:


Inden servering piskes fløden til skum (ikke for hårdt) og de hakkede bær blandes i. Pynt evt. med nogle hele bær på toppen.:o)

onsdag den 22. juni 2011

Pastagratin med bacon.

Jeg forsøger mig jo med nye retter og i aften stod den på en gratin. Jeg ville egentlig have lavet den som en kartoffelgratin, men jeg fik ikke skrællet kartofler og lige pludselig havde jeg lidt travlt, inden Kæresten skulle afsted på nattevagt.


Der blev en kæmpe portion, som snildt ville kunne bespise 4 personer:
300 g. pastaskruer
1 pk. hakket svinekød
1 pk. bacontern
1-2 løg
3 fed hvidløg
1-2 forårsløg
3 gulerødder (hakket i tern)
1 ds. hakkede tomater
4 æg
1 håndfuld friske basilikumblade
200 g. revet mozerella el. cheddar.

Kog pastaen som vanligt, hæld vandet fra og fyld op med koldt vand, når pastaen er færdigkogt.
Svits bacon'en i en stor gryde og tilsæt det hakkede kød. Krydr med salt + peber. Når kødet er brunet tilsætter du de forskellige slags løg og gulerødderne. Lad det stege lidt med, inden du tilsætter de hakkede tomater.
Bland pastaen, hakket basilikum, de sammenpiskede æg og 2/3 af osten sammen med.

Kom det hele i et smurt fad, drys med resten af osten og bag i ovnen v. 175 grader i ca. 20 minutter. Lad den stå og 'sætte sig' på bordet i 5 minutter inden servering.

Hvis man er mindre doven end jeg, så vil det være rigtig lækkert med en grøn salat og et hvidløgsflute til.:o)

tirsdag den 21. juni 2011

Hvad bruger man så dagen på?

... Når man bare går derhjemme?
Det svinger lidt, men hos mig kan en typisk dag se sådan her ud:

8.00 Vækkeuret ringer. Bad, morgenmad, gå med hunden - the usual stuff...
9.30 Hos fysioterapeuten.
10.00 Ligge på sofaen, evt. med is på, afhængigt af hvor hård fys'en har været.
10.30 Går lige et smut på biblioteket. Får jo læst en del bøger, så der skal tilskud udefra.
12.00 Spiser frokost; gerne noget sundt og lunt (nogle fordele skal der jo være ved at gå hjemme).
.....
15.00 Svømmehallen åbner og jeg er nede at træne.
16.30 Tager hunden med til Fakta og køber småting der mangler.
18.30 Aftensmaden påbegyndes - gerne en af de lækre retter, som jeg har kigget på, men aldrig har fået lavet. NU er muligheden her.
19.15 Kæresten kommer hjem fra arbejde og jeg er eeeendelig færdig med at nøjes med at snakke med hunden.;o)

Håber VIRKELIG at jeg snart kan starte med arbejde igen!

mandag den 20. juni 2011

Chokolademousse på nøddebund.

Bare fordi jeg er sammen med en chokolade-hader, så betyder det jo ikke at I skal snydes for alle de gode opskifter. (Og nu er der håb for, at min mor ser det her indlæg og lader sig inspirere til næste gang vi er på besøg).

Jeg har nemlig siddet og kigget igennem opskrifter, for at finde den helt rigtige til Sankt Hans aften, hvor nogle af vores søde venner kommer på besøg. Hovedretten kommer til at bestå af udbenet rådyrkølle grillet som en hel steg, nye kartofler og en god salat. Jeg har en idé til desserten, men jeg skal lige have finpudset det..

Nå, vi kom fra chokolademoussen. Det er en opskrift som jeg har fundet hos Hendes Verden. Jeg har en idé om, at den vil være helt perfekt at medbringe, hvis man skal til middag hos en chokoladeelsker.;o)


Bund:
1 æg
3 spsk. sukker
2 spsk. mel
2 spsk. kakao
1 spsk. kartoffelmel
¼ tsk. bagepulver
25 g hakkede nødder
smør til formen

Mousse og pynt:
200 g chokolade
4 past. æggeblommer (2 bægre)
3 past. æggehvider (2 bægre)
50 g sigtet flormelis
lidt høvlet chokolade til pynt

1. Rør æg og sukker luftigt. Sigt mel, kakao, kartoffelmel og bagepulver ned i skålen, og vend det i æggemassen. Rør nødderne i dejen, og fyld den i en velsmurt springform (18 cm) med bagepapir spændt over bunden. Bag kagen ved 200 gr. i ca. 8 min. Køl den helt af.
2. Smelt forsigtigt chokoladen. Rør æggeblommerne i den fingervarme chokolademasse. Vask piskeriset omhyggeligt, pisk hviderne stive med flormelis, og vend dem i chokolademassen.
3. Hæld chokolademoussen over bunden, mens bunden stadig ligger i formen, og stil desserten på køl til næste dag. Skær den i portionsstykker med en meget skarp kniv, og pynt dem med chokoladespåner.

søndag den 19. juni 2011

Sommer-søndag?


Av, av, av. Er det virkelig hvad den danske sommer har at byde på?

Nuui, det er sørgeligt. På sådan en dag så har an jo bare lyst til at krølle sig samen på sofaen med en god film, en kop varm kakao og et pitabrød (don't ask. Er bare så sulten!).

Jeg har ellers forsøgt mig med at være frisk og udendørsagtig i dag. Tog hunden med, og gik ned imod skoven. Efter ca. 600 meter begyndte det at ØS-regne, så jeg måtte løbe hjem, i håb om at blive mindre våd. Desuden havde jeg hængt vasketøjet udenfor (seriøst, det må have været en meget lokal byge - himlen var blå da jeg gik hjemmefra!) og dét gad jeg i hvert fald ikke at skulle vaske igen.

Tror bare, at jeg finder et tæppe frem og overgiver mig til sløvheden...

torsdag den 16. juni 2011

Alene hjemme...

Selvom kæresten har fødselsdag, så måtte han afsted på nattevagt.
Men derfor kan jeg vel godt fortsætte fødselsdagsfesten herhjemme, ikk' ?;o)




Amerikanske pandekager.

I dag har kæresten fødselsdag og til morgenmad bagte jeg amerikanske pandekager. De blev rigtigt lækre og fluffy, og så var de rigtigt nemme at lave!

Undskyld det lidt uskarpe billede, men det var helt umuligt fordi de dampede sådan!
Jeg fandt en opskrift her, som jeg så modificerede lidt. Her er min version.:o)
Du skal bruge (jeg fik 8 stk. af portionen):
1 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
190 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
2 små æg
2 dl mælk
1 spsk. smeltet smør

Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det. Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk godt. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden (ellers brug en elpisker), så der piskes noget luft ind i dejen. Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 ad gange på min stegepande). Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt. Vent og bag på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.
- Hvis du har en pande med låg, så kom det på, så er du helt udenfor risikozonen ift. flade pandekager.:o)

onsdag den 15. juni 2011

Hvad der kunne have været...

Så kom alle statusopdateringerne på FB. Om folk der nu er uddannede beridere.
Det er nemlig det hold som jeg gik på, der nu, 6 år senere er blevet færdiguddannede. Hold da op; ud af de nogen-af-tyve-stykker som vi var i klassen, er der 4 (fire!) der rent faktisk har gennemført uddannelsen (hende ude til højre er ikke fra vores klasse). Jeg er sikker på, at det har været benhårdt for dem, og jeg ønsker dem alt muligt held og lykke fremover.

Men hold da kæft, hvor har jeg ikke fortrudt et eneste sekund, at jeg valgte en anden vej!

tirsdag den 14. juni 2011

Ugens mad.

Som sygemeldt får jeg 'lov til' at ordne mange af de kedelige hverdagting, imens Kæresten er på arbejde.

I dag har jeg derfor planlagt ugens mad (vi køber kun ind én gang om ugen + en supplering af grøntsager).

I denne uge byder det på masser af lækkerier:
Tirsdag: Boeuf Bourguignon
Onsdag: Jeg er ude at spise, Kæresten får hjemmelavet pizza.
Torsdag: Kæresten fylder 28. Han skal på nattevagt, men vil gerne trakteres med Lasagne & Faxe Kondi inden da.
Fredag: Pasta Scampi - fundet hos NYbyheart.
Lørdag: Der skal vi hjem til min søster og grille & hygge.
Søndag: Har endnu ikke planlagt noget - der plejer altid at være lidt rester....

Er det kun mig der planlægger og indkøber ugentligt? Det var ret svært i starten, men når vi nu er 2 mennesker, der begge to har meget skiftende arbejdstider, så er det altså den eneste måde det kan lade sig gøre på - og så sparer man både tid og penge ved at gøre det sådan.:o)

lørdag den 11. juni 2011

Grønne fingre?

Så behøver jeg slet ikke at have grønne fingre alligevel!
- Næ, ude i min have, der kommer der nemlig de fineste, fløjlsbløde valmuer op imellem fliserne. Teknisk set det vel ukrudt, men jeg synes at det ser hyggeligt ud, så den få lov til at blive.:o)

fredag den 10. juni 2011

Man må ALDRIG brokke sig over varmen.

Selvom temperaturerne er faldet en del de sidste par dage, så synes jeg nu alligevel at det er ret varmt. Den slags sætter sig på appetitten, så gårsdagens aftensmad stod på noget let og lækkert.
Jeg havde marineret svinemørbraden om formiddagen, så den var lækker barbecue-agtig, da den ramte bordet. Hertil nye danske kartofler med smør & salt og en skøøøøøn salat.

Er det kun mig der skifter madstil når det bliver så varmt, eller er der andre der er lige så tossede?;o)


Marinade:
Færdig barbecuesauce (jeg brugte den fra Kraft)
God olivenolie
Lidt whisky el. cognac
Salt & peber

onsdag den 8. juni 2011

Body Worlds

I går brugte Kæresten og jeg et par timer på Experimentarium.

Vi har snakket om at tage ind at se udstillingen 'Body Worlds', lige siden den kom til byen, og da det alligevel var gråt og vådt i går, så tog vi afsted over middag.

Det var en utroligt flot udstilling og i skal alle sammen skynde jer at se den, inden den lukker igen i august!

Udstillingen bød både på 'hele' mennesker, men også på plastificerede organer - fx. lunger, hvor man kunne se den voldsomme forskel på almindelige lunger og rygerlunger.


Jeg var overrasket over hvor dybdegående udstillingen var - jeg var ret glad for min sundhedsfaglige og anatomiske viden, da jeg ellers nok ville have tænkt 'gad vide hvad det gør' en del gange.

Summa summarum: Skynd jer at tage derind og få udvidet jeres horisont (og bagefter kan I hoppe op i den faste udstilling og lege;o))

mandag den 6. juni 2011

Så tager vi lige et par uger mere...

Nå, så var jeg jo til lægen i dag, for at gøre status på det hele.
Jeg fortalte om hvordan det gik, og hvilke fremskridt der er kommet og det var hun rigtig glad for at høre. Faktisk så mente hun, at hvis det fortsatte ligesådan, så ville jeg nok kunne starte stille og roligt igen omkring 1. juli.

Indtil da, så sørger jeg for at lave alle mine øvelser, hvile indimellem, ligge med is og alle de andre ting som er gode for min ryg. - Fx. er det rigtig godt for mig at ligge på maven - og så kan man jo lige så godt nappe en bog med ud på græsset, inden man dør af varme.

Jeg er gået i gang med Irving's Verden ifølge Garp. Det er næste måneds bog i Bogklubben. - Selvom jeg ikke længere blogger sammen med de andre, er jeg fortsat en del af tingene ude i det virkelige liv, så jeg skal have læst bogen til vi mødes i juli måned.

søndag den 5. juni 2011

Tilbage. Med computer og det hele.

Ja, der har været lidt stille. I søndags sagde min computer nemlig pludselig *tschu!* hvorefter den var død. Heeeelt død. Og når computeren slet ikke kan tænde, så er det altså udover mine evner at forsøge at reparere den.
Heldigvis har jeg en 'svigerfar' som er IT-fidus, med adgang til omfattende udstyr. Og når man ikke har taget backup af noget som helst, så sætter man ekstra stor pris på den slags!

Heldigvis, så kom min lille skat hjem til mig igen her i weekenden, inklusive alle mine filer!

Så lover jeg at lave en backup. Gør det med det samme i morgen.