(til ca. 4 kageglade personer)
Mandelbund:
2 æggehvider
100 g. mandler (finthakkede)
100 g. sukker
Pisk hviderne stive med halvdelen af sukkeret, og tilsæt så resten af sukkeret lidt af gangen. Vend så mandlerne i til sidst.
Smør marengsen ud på bagepapir i en passende størrelse (20-25 cm) og bag den i ovnen v. 175 gader (varmluft) i ca. 25 minutter. Lad den køle helt af på bagepladen.
Rabarberkompot:
200 g. rabarber (4-5 stilke, tror jeg)
80 g. rørsukker
1 tsk. kartoffelmel eller maizena
1 vaniljestang
Skær rabarberne ud i 1 cm stykker. Mas vaniljekornene ud i noget af sukkeret og rør alle de tørre ingredienser sammen, inden du vender det sammen med rabarber i et ildfast fad. Bag rabarberne i ovnen (175 grader varmluft) i ca. 30 minutter. Mos det hele sammen med en gaffel, og lad det køle helt af.
Til samling af kagen:
1/4 liter piskefløde
300-400 g. jordbær
Høvlet mørk chokolade
Umiddelbart inden servering pisker du fløden - endelig ikke for stift, og vender rabarberkompotten i.
Kom den ud på kagen og kom jordbær ovenpå - pynt til sidst med chokoladespåner.
Kagen egner sig ikke til at overnatte - marengsen vil blive blød og kedelig. Du kan dog lave bunden og rabarberkompot dagen inden, og så bare samle kagen ved servering.