Sider

torsdag den 4. juli 2019

Gluten- og mælkefri cupcakes.


Obs! Det her en en meget lille portion - kun 4 cupcakes ud af det.

40 g. glutenfrit havremel
20 g. affedtet mandelmel
2 spsk. kakao
60 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 æg + 1 æggehvide
½ dl. vand
2 spsk. olie

Pisk alle ingredienserne sammen, hæld dejen i cupcake-forme (2/3 fyldt) og bag dem i 17 minutter v. 180 gader (varmluft).

tirsdag den 2. juli 2019

Cookies - igen, igen.

Jeg har videreudviklet lidt på mine andre cookieopskrifter, og de her er blevet virkelig gode. Jeg gik efter af få dem til at smage som den fra Espresso House, og det lykkedes ret godt, hvis jeg selv skal sige det.


Ca. 16 store cookies:
120 g. sukker
140 g. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
140 g. blødt smør
1 æg (stort - ellers 2 små)
240 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. salt (lille)
150 g. grofthakket mørk chokolade

Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, salt og smør sammen, så det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Sigt de resterende tørre ingredienser i og rør det sammen. Vend til sidst chokoladen i.
Lad dejen hvile på køl til dagen efter.
Form dejen til kugler á 50 g. pr. styk. Bages v. 180 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter. Jeg kommer 6 styk pr. plade. Bank bagepladen hårdt ned i bordet, når du tager dem ud - så krakelerer de på den helt rigtige måde.

Du kan også fryse kuglerne - så har du altid til en friskbagt cookie, hvis du lige trænger... Så tager jeg en op og lader den tø til køleskabstemperatur inden jeg bager dem.