Sider

onsdag den 14. december 2016

Fudge på 5 minutter.

Jeg har været i biografen sammen med min mor et par gange de sidste par uger. Og i bland-selv-slik afdelingen er hun underligt mådeholden - hun skal bare have et par stykker fudge.
Jeg har smagt dem, og det er nogle lidt tørre karamel/chokolade-agtige bidder. Sådan okay, men ikke noget at falde i svime over. 

Jeg har lovet hende at lave noget konfekt til mine forældre til julen, så jeg tænkte at jeg ville lave noget hjemmelavet fudge, når hun nu er så glad for det.  


Hold. Nu. Op hvor er det bare noget andet! Fløjsblødt og lækkert, og smelter nærmest på tungen. Jeg kommer til at veje 300 kg. fremover!

Jeg lavede mine 2-farvede, halvdelen med mørk chokolade og halvdelen med lys. Det kan man gøre lige som man lyster. Du skal bruge:

1 ds. sødet, kondenseret mælk
340 g. chokolade (jeg brugte 170 g. lys + 170 g. mørk)
1 knsp. salt
1 tsk. vaniljeessens

Hak chokoladen og kom det op i to skåle sammen med halvdelen af den kondenserede mælk i hver (eller bare det hele i én, hvis du laver med én slags chokolade). Kom det i mikrobølgeovnen i 1 minut, tag det ud, tilsæt vaniljeessens og salt og rør i det til det bliver en blank og homogen masse. Hvis chokoladen ikke er smeltet helt, så giv det lidt mere (10 sekunder ad gangen).
Hæld det i en bagepapirbeklædt form (min var 17x23) og lad det sætte sig på køl. Jeg vil tro det er skærefast efter et par timer - mit stod natten over.

Løft hele hærligheden op og skær den ud i fine stykker med en skarp kniv. Enjoy!

lørdag den 10. december 2016

Creme Brulée.

Hvis der er en dessert jeg vender tilbage til igen og igen, så er det altså creme brulée! Det er bare så skønt med en dessert der står klar i køleskabet, så man ikke skal tænke på det på dagen. Og så har jeg opdaget at folk bliver imponeret hver gang (jeg ved ikke hvorfor - det er altså VIRKELIG nemt) og den smager gudeskønt!



Til 5 ramakiner skal du bruge:
5 dl. piskefløde
2 dl. (sød)mælk
1 vaniljestang
150 g. sukker
3 hele æg (eller 8 æggeblommer, hvis du foretrækker det)

Rørsukker til servering

Skrab vaniljekornene ud af stangen og mas det ud i sukkeret. Bland det sammen med piskefløde og mælk og bring det i kog sammen med den tomme vaniljestang. Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Når det er kølet ned til under 50 grader (æggene stivner ved 55 grader - og du ønsker ikke klumper af hårdkogt æg i din masse) blandes æggene i. Pisk æggene godt ud i. Sigt det hele og hæld det i ramakinerne.

Bages i vandbad (af kogende vand) i ovnen i ca. 60 minutter v. 140 grader (ikke varmluft). Cremen må gerne blævre lidt når du tager dem ud - de skal nok sætte sig i køleskabet.

Lad dem køle lidt af på en rist, og dæk så formene med VitaWrap så det rører ved overfladen (så der ikke dannes kondens). Lad dem stå på køl til de er HELT kolde - gerne natten over.

Ved servering drykker du et jævnt lag rørsukker ud på og karameliserer det med en gasbrænder. Brænd dem i cirkulære bevægelser udefra og ind.

lørdag den 3. december 2016

"Black magic"

Kender I det når alle andre bager en bestemt kage og samstemmigt roser den til skyerne? Sådan har jeg det med Black Magic. Og jeg var meeeega skeptisk fordi den kun indeholder kakao og ikke noget chokolade. Men altså, den skulle jo have et forsøg.
Men helt ærligt? Bundene har en super god konsistens. Men man kan altså godt smage at det er en kakao-kage. Der mangler simpelthen dybde i smagen. Min anbefaling er at smelte 150 g. mørk chokolade og komme det i. Når det så er sagt, så fik den inderlig ros, så hvis man ikke er chokoladeentusiast som jeg, så kan det godt være man ikke lægger mærke til det?


Kagebund
150 g. hvedemel
245 g. sukker
50 g. kakao
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ tsk. vaniljesukker
1 æg
1,25 dl. færdiglavet kaffe (ja, også selvom du ikke drikker kaffe og afskyer smagen heraf)
1,25 dl. mælk
0,8 dl olie
(150 g. mørk chokolade, smeltet)

Sigt alle de tørre ingredienser sammen og bland dem herefter med de våde. Pisk et minuts tid på laveste hastighed - dejen er ret våd i det. Hæld den i en bagepapirbeklædt form på 15x24 cm og bag den midt i ovnen i ca. 50 minutter på 175 grader (ikke varmluft).

Lad bunden køle helt af.

Mousse
½ liter piskefløde
50 g. kakao
150 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker

Sigt de tørre ting sammen med piskefløde og pisk det hele sammen til en fast (men ikke for fast) mousse. Del bunden i to lige store dele og flæk dem, så du ender med 4 bunde. Smør mousse ud på den ene bund, læg den næste ovenpå,  og fortsæt sådan. Sprøjt resten af moussen ud over.
Den skal helst stå natten over, inden den serveres.