Sider

onsdag den 29. februar 2012

Nyt job - i hvert fald for en tid...

Lidt baggrund: Jeg er i lønstop (altså får jeg kun udbetalt sygedagpenge), pga. for lang tids sygdom. Lægen vurderer at jeg ikke kan komme tilbage til et rygbelastende erhverv, og andre jobs hænger ikke ligefrem på træerne.

I dag er jeg så blevet opsagt pr. 30/6-2012. Meeen, det er ikke skidt. Vi har nemlig lavet en aftale om, at jeg i opsigelsesperioden er udlånt til en anden del af virksomheden, hvor der er en kontorassistentstilling. Dvs. at jeg nu har 4 mdr. hvor jeg igen får løn (yay!), jeg kan bevise mit værd og ikke mindst får jeg lov til at arbejde! Jeg har gået hjemme nærmest uafbrudt siden 1. maj, så det føltes helt uoverskueligt at blive ved med det på ubestemt tid!

Jeg starter på mandag og så håber jeg bare at jobbet er godt, kollegerne er søde og at de gerne vil beholde mig efter de 4 måneder er gået!

tirsdag den 28. februar 2012

Var det bare det?

Var det virkelig bare lidt brok der skulle til?
I dag har det i hvert fald været den dejligste forårsdag - 11-12 grader, solskin og blå himmel.

Jeg har desværre været lidt små-syg, men jeg har pakket mig godt ind og fået ordnet nogle af de manglende ting til brylluppet; aflevere kjole til skrædderen (gik nemmere da jeg kørte til den rigtige by - Men enhver kan da tage fejl af Birkerød og Allerød. Ikk´?), bestilt det sidste vin og fået styr på nogle af de ting vi har liggende herhjemme...

Dagen blev rundet af med sådan en smuk udsigt fra vores stue...

mandag den 27. februar 2012

Latterligt!

Hvad sker der lige for det rådne snevejr?! Har jeg nævnt at jeg skal giftes om 19 dage - og satser på et forårsbryllup?

Ihh, hvor vil det bare være ærgerligt hvis det er sne og gråt som det er i dag. Vores billeder vil bare blive så meget bedre, hvis det bliver blå himmel og masser af sol!


Uanset hvad, så glæder jeg mig i hvert fald helt vildt! Vi har taget planlægningen rimelig afslappet, og p.t. mangler vi kun følgende:
  • Aflevere kjolen til skrædderen til de sidste rettelser
  • Give svar til Kagedamen med præcist antal gæster til receptionen
  • Lave menu- og bordkort + printe bordplanen pænt.
  • Købe:
    - Asti, øl og sodavand til reception
    - Velkomstdrink
    - Dessertvin
    - Kaffe & chokolade

lørdag den 25. februar 2012

Lagkage!

Nu fik jeg jo ikke lagkage til min fødselsdag, så da vi fik gæster i går blev det desserten - uhhm, det var godt - og der var heldigvis masser tilbage til at smovse i løbet af dagen i dag.:o)


Jeg lavede den med lyse bunde for Kærestens skyld, men den vil også være helt fantastisk med chokoladebunde!

Du skal bruge:
1 pk. lagkagebunde
½ liter piskefløde
1 glas "Den gamle fabrik" hindbærmarmelade
4 kæmpeskildpadder
3-4 Daim (alt efter hvor knasende du vil have kagen)
1 past. æggeblomme
Flormelis+kakao til glasur

Smelt skildpadderne under omrøring. Når de er helt smeltet røres de blanke med den pasteuriserede æggeblomme.
Pisk fløden - ikke for stiv og rør en spsk. ud i chokolademassen. Rør derefter halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen, og den anden halvdel sammen med hindbærsyltetøjet.

Hak Daim'ene og rør dem ud i skildpadde-skummet.

Læg lagkagen sammen - 1 lag m. skildpadde/Daim og 1 lag m. hindbær. Smør den øverste bund med glasur og pynt kanten med hindbærskum i en sprøjtetylle.

Enjoy!

onsdag den 22. februar 2012

Hjemmelavet pizza.

Vi er igang med en tøm-fryseren-og-skabene-uge, så i går bød det på hjemmelavet pizza.De blev så store at Kæresten kunne tage noget med til frokost i dag og vi kan spise resterne i aften.:o)

Denne opskrift passer til 2 store pizzaer.
Dej:
3 dl lunkent vand
3/4 pk. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
500 g mel
40 g blødt smør

Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt igennem. Dejen formes til 2 boller, som sættes på en tallerken, drysset med mel. Dæk til med film og lad den hæve i køleskabet i 5-6 timer (eller hvad der nu passer ind i programmet).
Ælt dejen igennem inden du ruller den ud (så tyndt som muligt).


Sauce:
1 ds. hakkede tomater (gerne m. chili), afdryppet.
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Lidt basilikum og oregano (gerne frisk - ellers tørret)
Salt & peber
1 frisk chilipeber (ellers lidt tørret)
1 knsp. sukker

Blend det hele sammen - gerne i god tid, så den kan trække lidt.


Kom det fyld på du lyster og bag pizzaerne i 14-16 minutter. Jeg kom (nedefra og op: chiligouda, frisk mozerella, krydret hakket oksekød, cheddar og pepperoni på).

Og når den er færdigbagt får du sådan en lækker sag her ud....

tirsdag den 21. februar 2012

Med forår kommer.... Mudder!

Jo, det er virkelig dejligt at is og sne er væk!
Men jeg havde måske ikke helt gennemtænkt situationen, da jeg tog hunden med ned til et nærliggende, grønt område. Han løb glad rundt og snusede, men er du SÅ færdig han var sølet til, da vi vendte næsen hjemad.

Da Kæresten er på arbejde indtil 19.30 kunne jeg ikke så godt lade hunden være ude i haven indtil da - og måtte istedet begive mig ud i at bade ham. Alene.

Og sådan kan det gå til, at man pludselig finder sig selv iført shorts og t-shirt, imens man prøver at holde 40 kg. hanhund der ikke bryder sig om bruseren.

1-0 til hunden.

Og hvor var det ekstra dejligt, sådan at have en anledning til at gøre hele huset rent, fordi hunden efterfølgende køb rundt og forsøgte at tørre snuden og pelsen, i hvad end han kom forbi.

2-0 til hunden.

mandag den 20. februar 2012

Polterabend!

Ja, ikke min (endnu).... Men kærestens.
Han var afsted i lørdags og havde et brag af en fest.
De hyggede sig SÅ meget at han i dag kom hjem med det her:



Sådan kan det gå, når man kommer til at bruge på den anden side af 2000 kr på stripklub...;o)

lørdag den 18. februar 2012

Ædelstene!

Se lige hvad jeg har fået af min kommende mand! Det er 2 safirer, som skal laves til øreringe. De er utroligt svære at fange på billeder, men på det nederste billede kan man fornemme den 'stjerne' der kommer i stenen, når der kommer lys på dem.

De er SÅ smukke, og jeg glæder mig til at få dem lavet til øreringe. Det er en særlig slags safirer, som man sjældent kan skaffe i Danmark, og jeg er så glad for dem.
Han har forsøgt at få fat i dem i årevis, og nu er det endelig lykkes!

Jeg tænker at de skal i en sølvindfatning - og måske med lidt små diamanter rundt om?


tirsdag den 14. februar 2012

Langvarig kærlighed.

I dag er det Valentines Day. En kold dag for 39 år siden, blev mine forældre kærester - og cirka 9 måneder senere gik de ned af kirkegulvet sammen....

I dag er forhold anderledes. Folk dater i halve og hele år, inden de tør kalde sig kærester. Derefter skal de være kærester og være frie og opleve verden, inden de vil binde sig til at finde en bolig sammen. Dernæst går der igen et par år, inden de er klar til at tale ægteskab. Og først når de har nydt de første par år som nygifte begynder de at overveje børn.

Sådan firkantet sagt.

Den evige søgen efter det perfekte forhold giver bagslag, når det først for sent går op for folk at det perfekte ikke findes.

Måske ville det være bedre hvis folk turde binde sig og tage noget ansvar. Beslutte sig for at jeg VIL det her forhold. Også når Manden er irriterende, man ikke har sovet hele natten og man har taget 10 kg på, uden at man ved af det.

Måske er det det der skal til for at man 39 år senere kan sidde og være lykkelig?

Dét, og masser af sex.;o)

søndag den 12. februar 2012

Mazarintærte m. nougat.

I går aftes fik vi en lææækker mazarintærte. Jeg har aldrig prøvet at lave sådan en før, men jeg fandt en opskrift som jeg justerede lidt. Min version lyder sådan her:

Bund:
125 g koldt smør
175 g mel
3 spsk sukker
1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)

Fyld:
150 g blødt smør
1 knsp. salt
125 g sukker
200 g revet marcipan
1 æg
1 æggehvide

Glasur:
200 g smeltet blød nougat

Smuldr smør i melet. Tilsæt sukker og æggeblomme. Saml hurtigt og stil på køl en times tid.
Beklæd en tærteform med dejen.
Rør sukker, salt og det bløde smør grundigt sammen. Rør marcipan blødt med ægget og æggehviden. Bland de to ting sammen og fordel det over den ubagte bund. Bages 23-24 min ved 180 grader (varmluft). Køles lidt af.
Den smeltede nougat (smeltes i vandbad) smøres på. Pynt med nødder eller hvad du ellers finder på.:o)

fredag den 10. februar 2012

Basilikumpesto.


Til denne nemme (og gudeskønne) pesto skal du bruge:

Bladene fra 1 potte basilikum (stilkene gør bare pestoen trådet)
1½ spsk. pinjekerner
50 g. parmasan
1-2 fed hvidløg
God olivenolie
Peber

Kom det hele op i en minihakker og blend indtil det hele er finthakket. Tilsæt olivenolie indtil konsistensen er rigtig.

torsdag den 9. februar 2012

Flere gaver.

I går kom vores gode venner til fødselsdags middag. Og de havde gaver med.
Så nu fik jeg endelig det sushisæt som jeg har ønsket mig - eller, jeg havde ikke ønsket mig noget bestemt, men det var lige sådan noget her jeg havde ønsket mig! Jeg fik 3 sæt, så nu kan vi bespise 6 mennesker med sushi (hvis vi altså vinder i Lotto først.;o))


Vi fik deeejlig mad, som vi sad og smovsede hele aftenen. Ost, pølse, hjemmelavet pesto og hummus - vi spiste så meget at der kun var plads til 2 stykker Daimis i min mave bagefter.

onsdag den 8. februar 2012

Tillykke til mig!

I dag er det min fødselsdag - pyha, 27 år!
Jeg er blevet fejret med gaver og har spist amerikanske pandekager til morgenmad. Om lidt skal jeg ned at svømme og bagefter til massage.
I aften kommer vores gode venner på besøg til pølse, ost og rødvin. Det bliver en god dag.:o)

Jeg har fået alle disse dejlige fødselsdagsgaver:

Octopus Huda pung
Warmpeace trøje
Gavekort til H&M på 200 kr.
2'eren  fra Hjorth & Rosenfeldt
Top fra Saint Tropez

tirsdag den 7. februar 2012

Forkølet...

Jeg er forkølet og slatten, og ikke meget værd. Jeg drikker varm kakao, pakker mig ind i varme tæpper og udskyder gåturene med hunden så længe som muligt.

Jeg er ikke særligt festlig, så jeg synes at i alle sammen skulle tage at hoppe over til min yndlingsblogger Nadia, for hun er altid skøn og sjov!

Nappet fra dette indlæg.

mandag den 6. februar 2012

Madplan uge 6

I denne uge arbejder kæresten 7-17 hver eneste dag, så jeg har planlagt mad der en relativ nemt og enkelt at lave.:o)

Mandag: Lasagne

Tirsdag: Jamie Olivers Roast potatos m. frikadeller og dampet broccoli vendt m. kryddersmør

Onsdag: Min fødselsdag! Vi får gæster og skal have ost, pølse og rødvin. Lagkage til dessert.

Torsdag:  Kresten er ude, så jeg satser på rester fra fødselsdagen.

Fredag: Spicy fiskefrikadeller m. ris og sur/sød sauce.

Lørdag: Kokken som skal lave maden til vores bryllup kommer, så vi kan få menuen helt på plads. Får helt præstationsangst, og har heller ikke planlagt hvad jeg vil lave, endnu...

Søndag: Skal ud at skyde lerduer med nogle venner - måske tager vi ud at spiser bagefter?

Uhm, det er en god maduge. Glæder mig allerede.:o)

fredag den 3. februar 2012

Hummus

Jeg har ikke så meget lyst til 'rigtig' mad for tiden, så aftensmaden i går bestod af en salat med skinkestrimler m. hjemmelavet hummus. Åh, det smager SÅ dejligt og det er jo alt for nemt at lave!

1 ds. kikærter (drænet)
En sjat olivenolie
1-2 fed hvidløg
Citronsaft
Salt, peber og chili

Blend alle ingredienserne sammen og tilsæt vand indtil konsistensen er passende.

torsdag den 2. februar 2012

Daim-is

Jeg har fødselsdag i næste uge, og den skal fejres sammen med familien på lørdag.
Jeg har derfor lige sat 2 Daim islagkager i fryseren - åhh, det er bare de bedste is der findes!



Til en enkelt springform (Ø24) skal du bruge:
Bund:
3 æggehvider
150 g. sukker
150 g. mandler

Is:
6 æggeblommer
1 dl. sukker
5 dl. piskefløde
6 dobbelt-Daim

Start med at lave bunden. Pisk æggehvide og sukker til en stiv marengs. Blend mandlerne og vend dem forsigtigt i. Hæld dejen i en godt smurt springform med bagepapir i bunden. Bages v. 175 grader (varmluft) i 45-55 min. Vend den ud på en rist og lad den afkøle helt.

Til isen piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til en tyk flødeskum og vend den forsigtigt i. Hak chokoladen groft, tak lidt fra til pynt og vend resten i cremen.

Læg kagen tilbage i den rengjorte form, hæld cremen over og pynt med det overskydende Daim.
Stil kagen i fryseren i min. 6 timer. Serveres med fx. hindbærcoulis. Enjoy!

onsdag den 1. februar 2012

Slut med januar!

Så er det slut med den triste, kolde måned!

Jeg afrundede med at tage et smut til Hillerød sammen med en veninde. Vi testede en af Running Sushi restauranterne, og er du gal hvor kan man nå at spise meget!
Det var ikke det mest pyntede sushi, det bare tydeligt præg af at der skulle produceres en masse - hurtigt.
- Vi var da også meget overraskede over at restauranten var helt fyldt på sådan en tirsdag aften...

Men vi blev mætte og tilfredse, til en rimelig pris (det kostede 149 kr), så det var en god måde at afslutte måneden på...:o)