Selve kagen:
3 æg
250 g. rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
150 g. hvedemel
0,75 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
150 g. smeltet smør
3 modne bananer
100 g. mørk chokolade, grofthakket
Topping:
100 g. mørk chokolade
25 g. smør
Pisk æg, vanilje og rørsukker lyst og luftigt. Tag lidt af melet fra til at vende i den hakkede chokolade og sigt derefter mel, salt og bagepulver ned i dejen. Vend det forsigtigt i.
Blend bananerne (jeg brugte bare stavblenderen - du kan også mose dem med en gaffel, hvis du kan lide chunks) og bland dem med smørret. Vend bananmassen i kagedejen, lidt af gangen.
Bland chokoladetykkerne med lidt mel og hæld dem i dejen - rør dem kun liiiige ud i, ikke mere.
Hæld dejen i en smurt springform (Ø26) m. bagepapir på bunden og bag den i en 180 grader (varmluft) forvarmet ovn, i ca. 45 minutter.
Løsn kagen rundt i siderne, men lad den køle af i formen.
Smelt smør og chokolade sammen og fordel det over kagen. Lad det sætte sig 5-10 minutter inden du skærer i den.