Sider

torsdag den 31. august 2017

Grovboller med squash & hytteost.

Suppevejr! Og til suppe hører nybagt brød.
I dag i en grov og mættende version - de blev virkelig gode!


15-17 stk:
50 g. gær
2 dl. vand
200 g. hytteost
1 tsk. salt
2 dl. mælk
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
1 squash, fintrevet (pres væden fra med hænderne)
350 g. fuldkornsmel
400 g. hvedemel

Lun vandet og opløs gæret heri. Tilsæt salt & sukker. Blend hytteosten, hvis du heller ikke kan lide klumperne. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem (min fik 10 minutter på røremaskinen).
Tildæk skålen og lad dejen hæve et lunt sted (fx. i ovnen på 30 grader) i en times tid.
Slå dejen ned og form den til boller - brug evt. lidt mere hvedemel, hvis den er meget klistret.

Lade bollerne efterhæve 30-40 minutter, pensl dem og bag dem v. 200 grader (varmluft) i 24-26 minutter.