300 g. Digestive, knust
75 g. Mandler, hakket
80 g. Smør, smeltet
Fyld & pynt:
600 g. Fuldfed flødeost
75 g. Flormelis
¼ l. Piskefløde
4 blade husblas
1 ds. Dulche de leche (karameliseret mælk)
3 dobbelt-Daim, grofthakket
Sådan gør du:
Bland kiks, mandler og smør sammen og pres det ud i bunden af en 24 cm springform, med kageplast rundt i kanten. Stil bunden på køl.
Udblødt husblassen i koldt vand (ca. 10 min.). Pisk flødeosten sammen med flormelis og 2/3 af karamellen.
Smelt husblassen forsigtigt i en gryde over lav varme. Når husblassen er smeltet, skal den blandes i ostemassen. Start med at røre et par gode skefulde ostemasse ned i husblassen, og rør det derefter hurtigt ned i skålen med resten af ostmassen. Vend det godt sammen.
Pisk fløden til blød flødeskum (endelig ikke piske den for hårdt) og bland det godt med ostemassen.
Vend ⅔ af de hakkede Daim ned i ostemassen og hæld det hele ned ovenpå kiksebunden. Bank kagen hårdt ned i bordet nogle gange og jævn overfladen.
Pisk det resterende af karamellen godt igennem og fordel det ovenpå kagen, sammen med det sidste af de hakkede Daim.
Lad kagen stå på køl mindst 5-6 timer, gerne natten over, inden den serveres.