fredag den 16. august 2019
Chokoladekage m. chokoladeganasche og chokolademousse.
Selve kagen:
228 g hvedemel
414 g sukker
85 g bagekakao
2½ tsk natron
½ tsk bagepulver
1 tsk salt
240 ml mælk
120 ml smagsneutral olie
1½ tsk vanilje essens
2 store æg
240 ml kogende vand
Chokoladeganasche
1 ds. sødet kondenseret mælk
170 g hakket mørk chokolade
Mousse:
7½ dl. piskefløde
225 g. sukker
75 g. kakao
1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd en 23x33 cm. form med bagepapir. Sigt alle de tørre ingredienser sammen. Pisk mælk, æg, olie og vaniljeessens i. Tilsæt det kogende vand imens du pisker. Bag kagen i ca. 30 minutter (tjek med en kødnål, at der ikke sidder noget fast).
Kom hakket chokolade og kondenseret mælk i en skål og varm det i mikrobølgeovnen (ca. 1 minut), og rør det sammen til en homogen masse. Giv det evt. 10 sekunder mere, indtil det er helt smeltet.
Prik huller i hele kagen (jeg brugte skaftet af en stor træske) og hæld chokoladeganaschen ud over, og godt ned i alle hullerne. Lad kagen køle helt af.
Pisk fløde, sukker og kakao sammen til blødt skum og fordel det over kagen. Lad den stå på køl indtil servering. - Den kan evt. pyntes yderligere med sigtet kakao, revet chokolade, farvet krymmel, eller hvad man nu kunne tænke sig. Friske bær ville også være lækkert!
Etiketter:
Chokolade,
Festkage,
Kage,
Kondenseret mælk
Abonner på:
Opslag (Atom)