3 dl. danskvand (lunkent)
1½ dl. creme fraiche
1½ tsk. salt
1 spsk. sukker
150 g. fuldkornshvedemel
550 g. hvedemel
40 g. smeltet smør
Rør gøren ud i det lune danskvand og tilsær herefter salt, sukker og creme fraice. Rør ca halvdelen af melet i, tilsæt så det smeltede smør og resten af melet. Lad dejen køre på røremaskine i 7-8 minutter.
Kom witawrap tætsluttende over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i cirka 1 time. Jeg sætter ovnen på 35 grader og lader dejen hæve der inde.
Ælt hurtigt dejen igennem (kom evt. lidt vindruekerneolie på hænderne) og del dejen i 16 lige store stykker. Rul dem til pæne boller og placer dem relativt tæt sammen (på én bageplade) og lad dem efterhæve. Først 30 minutter i ovnen, dernæst 15 minutter på køkkenbordet med et viskestykke over (imens ovnen kommer op i temperatur).
Stil et lille ovnfast fad ind i bunden af ovnen og lad det varme med op til 220 grader (ikke varmluft). Kom pladen med bollerne i ovnen (under midten) og hæld en lille kop vand ind i fadet og skynd dig at lukke lågen. Bollerne bages i 15-20 minutter (luk dampen ud af ovnen og fjern fadet med vand efter 5 minutter). Lad dem køle af under et viskestykke.