175 g. Digestive-kiks
25 g. mandler
30 g. brun farin
100 g. smeltet smør
Hak mandlerne i minihakkeren sammen med Digestive. Det behøver ikke være helt pulveriseret, lidt struktur er fint. Bland det med smeltet smør og brun farin. Pres det ud i en smurt springform (Ø20), så du har en helt fast bund. Bag bunden i 5 minutter v. 180 grader. (ikke varmluft)
Fyld
350 g. flødeost (400 g. er også fint - jeg havde bare en rest)
50 g. brun farin
100 g. flormelis
1 tsk majsstivelse
1 tsk. kanel
1/4 tsk. ingefær
1 tsk. vaniljeessens
2 æg
Pisk flødeost og æg godt sammen, og pisk derefter resten af ingredienserne i. Hæld massen udover kiksebunden og bag den i 10 minutter.
Topping
25 g. havregryn
30 g. mel
50 g. brun farin
1 tsk. kanel
25 g. smeltet smør
20 g. Mandelsplitter
2 æbler
Skæl og udkern æblerne og skær dem i tynde både. Placer bådene i et fint mønster på toppen af kagen (forsigtigt, så de ikke falder ned i). Alle ingredienserne til toppingen røres sammen, og det smuldres så ud over æblebådene.
Kom kagen tilbage i ovnen og bag den v. 180 grader (ikke varmluft) i ca. 35 minutter. Hvis du fornemmer at den ikke er helt færdig, så kom en ekstra bageplade ind under kagen og bag den 10 minutter mere.
Serveres med karamelsauce over kagen.