Disse squashbrud har sin oprindelse i Meyers gode gamle gulerodsbrud - bare I en grovere version.
(16 styk. Ikke kæmpestore, som de klassisk er, men så det bliver en god stor sandwichbolle der passer med 1 stk. til en madpakke)
5,5 dl vand (lillefingervarmt)50 g. gær
3 tsk groft salt
40 g. sukker
50 g. smeltet smør
300 g. hvid hvedemel
700 g. hvedemel
3 spsk. "Husk"
2 æg
300 g. squash (revet og presset vægt)
Opløs gæren i vandet, og rør salt & sukker i.
Kom mel, Husk og smør i og ælt det sammen til en glat dej. Lad den hæve i skålen med et viskestykke over i 1 time.
Hæld dejen over i et bagefad og lav en fordybning i dejen. Riv squashen og pres noget af væden ud af den. Kom æg og squash i, og klip det ind i dejen (med en nyvasket saks!). Klip indtil æg og squash er blevet 'optaget i dejen. Det bliver ikke en helt homogen masse, men en masse små dejklumper med ægge/squash-snask omkring.
Fordel dejen på 3 bageplader m. 5-6 styk på hver. Lad den efterhæve i 30 minutter og bag dem herefter én plade af gangen v. 220 grader (ikke varmluft). Lad dem køle lidt af på en rist, men fryse dem ned imens de er lune, hvis du gemmer til madpakkerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar