Sider

lørdag den 31. december 2011

Året der gik.

Husker I mine mål for år 2011? Lad os se hvordan det gik med dem (vi tager bare de vigtigste)...

Mål nr. 1: I gang med at træne igen. Det er gået ret godt, hvis jeg selv skal sige det - træner 4-6 gange om ugen!

Mål nr. 2: Udvide min kulinariske horisont = lave én ny ret om ugen. Også her står den på succes - er du gal vi har fået meget ny og lækker mad i det forgange år! Mere af det, tak.:o)

Mål nr. 3: Få ansættelse efter endt uddannelse. Tjo, det fik jeg jo. Så meget desto mere bittert at jeg også fik en diskusprolaps og derfor har været sygemeldt on/off (mest on) lige siden.

Mål nr. 4: Gennemføre Bogudfordringen 2011. Gik ikke. Synes det var nogle utroligt kedelige kategorier, og er generelt færdig med 'tvangs-læsning'.

Mål nr. 5: Fries til. Nailed it! Brylluppet skal stå d. 17. marts 2012!:oD

Mål nr. 6: Få gode venskaber med folk her i byen. Er gået overraskende godt. Har nu 2 gode veninder her i byen som jeg jævnligt mailer/sms'er/rider/hygger/ses med. SÅ dejligt!:o)

Så må jeg vist også snart få skrevet ned hvad målene, drømmene og ønskerne for næste år er...:o)



fredag den 30. december 2011

Udsalg!

Vi var lige i Frederikssund for at købe det sidste til nytårsaften, og da vi alligevel kom forbi make Up Store, skulle jeg da lige se om de også havde udsalg. Det havde de heldigvis, - 40% på alt i butikken!
Jeg har hele tiden haft planer om at indkøbe bryllupsmakeup'en der, men har bare ikke liiige haft de 1500 kr som de kostede.

Jeg købte det mest vigtige, og regner så med at finde nolge lidt billigere øjenskygger i Matas og bruge den rouge jeg plejer.

Jeg hapsede følgende, til kun 450 kr.:

Auberginefarvet mascara, som er helt perfekt til mine blå øjne.
Vanilje-farver eyepencil
Pudder/foundation
Concealer
Er I misundelige? Så kan I nå det endnu - deres udsalg kører indtil d. 15. januar.:o)

onsdag den 28. december 2011

Julegaver

Jeg har bare fået sådan nogle gode julegaver i år! - Dem skal I da have lov til at se.:o)

Harry Potter 1-7
Mads & Monopolet-bogen

Den nyeste Sara Blædel

Fælles med kæresten fik jeg denne Smartbox
Og denne middag for 2
Vi fik også en vin-bog.

Alt i alt, en masse rigtigt gode julegaver!

søndag den 25. december 2011

Post-jul.

Er du gal det har været en stenern dag indtil videre. Nåede kun at få 4 timers søvn, inden jeg skulle hente kæresten fra arbejde i morges, og da de havde kørt hele natten (til fjolser der havde overspist og fået ondt. Seriøst, hvad sker der?!) hoppede vi under dynerne igen da vi kom hjem. 

Ellers har vi spist lidt (man skal ikke undervurdere værdien af en rugbrødsmad ovenpå al julemaden) og slappet. Kæresten har været limet til computeren med det computerspil (CODMWF3) som han har fået, og hunden og jeg har ligget og set Narnia. - Lige som 1. juledag skal være!


lørdag den 24. december 2011

Glædelig jul.

Glædelig jul til alle!
- Især til de ambulancefolk, politibetjente og brandmænd der er på vagt i aften og til vores udsendte soldater rundt omkring i verden. Pas på jer selv. (Og selvfølgelig søens folk;o))



fredag den 23. december 2011

Lidt ekstra konfekt.

Så forbarmede jeg mig alligevel over Kæresten, som jo skal på døgnvagt startende i morgen tidlig.
Han stod nemlig der med lange øjne og sagde "kan jeg også tage noget konfekt med?". Jeg smuttede derfor i Brugsen og købte ind til en konfektroulade (orkede nemlig ikke noget med en masse arbejde i).


Du skal bruge:
1 rulle marcipan (400-500 g)
200 g. nougat
200 g. mørk chokolade
Pynt (jeg ristede nogle mandelflager)

Rul marcipanen ud i en rektangel imellem to stykker bagepapir. Gør det samme med nougaten, men den skal være lidt mindre end marcipanen. Vend nougaten over på og rul det stramt sammen. Skær enderne af så de bliver jævne (og spis resterne:oD)


Smelt chokoladen og hæld den over rouladen (stadig på bagepapiret). Jeg plejer at tage et par engangs-latexhandsker på og fordele det godt. Tag hele rouladen over på et rent stykke bagepapir, drys med pynt og lad det stivne.

torsdag den 22. december 2011

Årets konfekt.

Jeg står for at medbringe konfekt på lørdag, og i år har jeg forsøgt mig med lidt forskelligt. - Det var bestemt ikke dårligt (ja, jeg har smagt en af hver!).

I år står den på:
Crunchy kikse-chokolader
Chokoladeganascher
Bountystænger
Bagte marcipankugler
Chokoladeganascher

Crunchy kikse-chokolader














200 g. nougat
200 g. lys chokolade
100 g. mørk chokolade
200 g. kiks (fx. Digestive)

Nougat og chokolade smeltes over vandbad.
Kiksene skæres i små stykker (ikke til krummer) og røres i. Massen hældes ud i en bagepapirklædt form og kommes i køleskabet i ca. 2 timer. Tag en skarp kniv (seriøst - find den store kokkekniv frem) og skær chokoladen ud i små firkanter.



Chokoladeganascher














½ liter piskefløde
300 g. mørk chokolade
2 pk. færdig kransekagemasse

Først koger du en ganache af ½ l. piskefløde + 240 g. mørk chokolade. (Det skal bare opvarmes i en gryde, så det bliver en ensartet masse). Det stilles koldt i 2-3 timer.

Så bager du nogle flade stykker kransekage (jeg brugte bare færdig kransekagemasse). Når de er kølet af smøres de med smeltet, mørk chokolade.

Ganaschen piskes lys og luftig og hældes i en sprøjtetylle. Så kommer du noget på halvdelen af bundene og smækker de resterende ovenpå, så du har en masse små, fine sandwich.



Bountystænger














250 g flormelis
250 g kokosmel
1 past. æggehvide
50 g smør
4 spsk fløde
Chokolade til overtræk

Alle ingredienserne (undtagen chokolade ;o)) blandes sammen og stilles koldt i 1-2 timer. Mas massen ud i en firkant (på et stykke bagepapir), og skær den ud til stænger. Herfra kan du så overtrække dem med chokolade. (Hvis man har tålmodighed til det, egner det sig også til at lave små kugler i stedet)


Bagte marcipankugler














200 g. marcipan
100 g. sukker
1 spsk. honning
1 bæger past. æggehvide (1,5 æggehvide)
100 g. hakket chokolade
1 ps. mandelflager

Marcipan, sukker, honning og æggehvide arbejdes sammen til en ensartet masse. Tilsæt den hakkede chokolade og ælt det godt ind. Form massen til kugler og rul dem i mandelflager.
Bages v. 160 grader (varmluft) i ca. 15 minutter.

tirsdag den 20. december 2011

Afhængig...

Er I også afhængige af Wordfeud?
Så kan vi være afhængige sammen! Find mig som CharlotteWP...

Julens glæder...

Jeg er en sand jule-elsker. Altså, i hvert fald når det kommer til alle de gode traditioner.
I ved; æbleskiver, smukt pyntede gader, and, flæskesteg, juletræer, osv.

Pakkeleg er fx. ikke nævnt. Og indtil i går havde jeg lykkeligt glemt at Kærestens familie er sådan nogle der elsker pakkeleg.
Ej, jeg synes det er grimt. Voksne mennesker der håner og hoverer fordi de vandt ubestemmelig-20 kroners-træpuslespils-dims foran næsen på DIG!

Trak dog grænsen ved at nægte at synge "et vers af din yndlingsjulesang", i bytte for at hugge en af de andres gaver.
Og Kæresten hævnede os begge ved at sniger-stjæle hans brors æske med mini-skildpadder (som han havde danset rundt af glæde over at have vundet), som ellers var det eneste brormand havde vundet.

Så fik vi alligevel en gave med hjem.;o)

fredag den 16. december 2011

Justin Bieber!

Årh, han må have det hårdt!;oD
(Klik på billedet for at få det stort)

torsdag den 15. december 2011

Lune flûtes...

I dag stod den på Chili con Carne fra fryseren, så der var i stedet overskud til at bage.
Naturligt nok blev det nogle lækre flûtes som kunne gå til maden.

De er virkelig nemme at lave og de smagte helt utroligt godt, så det er bare om at komme igang.:o)


3 flûtes:
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
25 g. gær
450 g. hvedemel (noget af melet kan sagtens erstattes af andre typer - men max. halvdelen)
Lidt mælk til pensling

  • Lun vandet lidt og opløs gæren heri. Bland væsken sammen med alle de andre ingredienser og ælt godt igennem.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
  • Form dejen til 3 aflange flûtes, tildæk bagepladen og lad dem efterhæve i 15 minutter.
  • Snit dejen og pensel med mælk inden de bages i 15-17 minutter i en 175 grader forvarmet ovn (varmluft - hvis det er en gl.dags. ovn skal de have lidt længere tid).

tirsdag den 13. december 2011

Øreringe til brylluppet.

Juhuu, så fandt jeg endelig de (tilsyneladende) perfekte øreringe til brylluppet!
Nu håber jeg bare at de er lige så fine, når jeg modtager dem.:o)

søndag den 11. december 2011

Ristorante Carino

I fredags var kæresten og jeg ude at spise på Ristorante Carino, som ligger i en sidegade til Istedgade. Det var en del af min adventsgave fra 1. søndag i advent, men det var blevet udskudt lidt, pga. det dårlige vejr den pågældende søndag.


Restaurenten ligger i hyggelige lokaler, og selvom der var et større selskab kunne man sagtens sidde og snakke stille og roligt - dejligt, for jeg hader 'larmende' restauranter.
Vi besluttede os begge for at tage husets 4-retters menu, som var på 50% tilbud til 268 kr.
Den bestod af:

Bruschetta
Brød med mozzarella, frisk tomat, løg, hvidløg, basilikum og olivenolie.

Ravioli al formaggio
Ost ravioli tomatsauce og pesto.

Medalioni al misto bosco tartufato
Medaljoner af oksemørbrad med champignon og blandede svampe i flødetrøffelsauce.

Tiramisú
Italiensk dessert med kaffe likør, mascarponeost og savoiardi biscuits.

Jeg byttede dog Tiramisu'en ud med blandet is, og kæresten aftalte at bytte den ud med en ostetallerken, mod at betale differencen på de to desserter.

De første 3 retter var SÅ gode! Er du gal, det ad bare lige i skabet, og var helt perfekte. De var som beskrevet i kortet, og alting var perfekt tilberedt. Hvis dog bare vi havde valgt at holde der...

Desserterne var nemlig en helt anden kategori. Min dessert bestod af 2 kugler is; vanilje og chokolade. Vaniljeisen smagte dejligt, men chokoladeisen derimod var krystaliseret (seriøst, man kunne høre når jeg knasede!) og kedelig i smagen.

Kærestens ostetallerken var okay, omend jeg synes det var en lidt fesen omgang ift. udvalg og størrelse.
Vi blev desuden fælt skuffede da vi fik regningen. De havde nemlig ikke blot bonnet os for differencen på desserterne, men taget hele ostetallerkenens pris oveni menuprisen, altså 268+110 for Kærestens mad.

Restauranter der ikke overholder aftaler og får tingene til at ske, ryger meget hurtigt, meget langt ned i min bog, så på trods af at de første 3 retter var helt formidable, så gør dessertoplevelsen (både smag og dobbelt-pris) at det ikke bliver en restaurant vi besøger igen. Ærgerligt, men når der findes så mange gode steder, så er der ingen grund til at blive ved med at besøge de tvivlsomme.

Næste gang vi skal prøve en ny, så bliver det Ristorante Big Due - vi kørte forbi forleden, og den ser i hvert fald hyggelig ud.:o)

mandag den 5. december 2011

Gåtur i kulden!


I dag var min veninde og jeg ude at gå en tur med de to tosser her.:o)

Manner, det var koldt! - Og jeg havde endda taget både hue og tykke vanter på. Men det var rigtig hyggeligt. Vi gik igennem skov, krat og marker - vi kom endda forbi et sted jeg mente var Bamses hus (indtil vi fik øje på den murede skorsten), imens snakken gik. Vi travede rundt i cirka 1½ time og jeg er da også godt brugt nu.

- Nu skal resten af eftermiddagen bruges med en kop varm kakao, et tæppe på sofaen og et par afsnit af Criminal Minds.:o)

fredag den 2. december 2011

Julekalender

Så er jeg lige blevet opdateret på årets julekalendere. Er det ikke som om, at Nissebanden i Grønland var bedre da man var barn, end den er nu? Jeg håber lidt at følelsen vender, når de rent faktisk kommer til Grønland.:o)

Og Lars Hjortshøj som julemand? Tjo, hvorfor ikke - indtil videre fungerer det da meget godt...!