2 slags cremet og blød is - på ingen tid.
Chokoladeis:
0,5 ds kondenseret mælk
2,5 dl. piskefløde
2 tsk. Vaniljesukker
1 æg
100 g. mørk chokolade
1 knsp. salt
Smelt chokoladen sammen med lidt af den ko spenderede mælk. Rør det sammen med resten, når chokoladen er helt smeltet. Pisk æg og vaniljesukker sammen, rør salt og chokoladeblandingen i og rør til sidst fløden i. Kør massen på ismaskine.
Mint-is m. chokoladestykker:
0,5 ds kondenseret mælk
2,5 dl. piskefløde
2 tsk. Vaniljesukker
1 æg
1 tsk. pebermynteessens
Et par dråber grøn konditorfarve
100 g. Mørk chokolade m. mint
Pisk æg og vaniljesukker sammen. Pisk kondenseret mælk og pebermynteessens i. Rør fløden i og tilsæt den grønne farve. Kør massen på ismaskine. Når den mangler 1-2 minutter, tilsættes den meget finthakkede chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar