Sider

søndag den 18. oktober 2009

Chili con carne

Forleden dag lavede jeg chili con carne, efter en ny opskrift. Sådan som vejret er i dag, så er det lige den slags mad man får lyst til, så man kan sidde indefor og varme sig, imens det er iiiiiiissskoldt udenfor. Her er opskriften - det smager lækkert og chokoladen og øllet giver en meget intens smag!:o)




Chili con Carne (4 pers.):

3 løg (hakket)
1 spsk. Olivenolie
500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
1 frisk rød chili i små tern
2-3 dl øl
1 tsk. Salt
1 dåse bønner (her med baked beans, men Kidney er bedst.)
1 stor dåse koncentreret tomatpure
25 g mørk, bitter chokolade
Cayennepeber el. tabasco

Svits løg i olien ved middelhøj varme, til de er bløde og gyldne.
Tilsæt kødet og svits det med.
Tilsæt finthakket hvidløg og spidskommen, svits igen.
Tilsæt chili, koncentreret tomatpure, salt, øl og bønner - læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Smag til med chokolade, salt og cayennepeber/tabasco.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar