Sider

mandag den 4. juli 2016

Pebernødder - i juli? Oh yes!

Hvis jeg spørger min søn om vi skal bage, så svarer han, 9 ud af 10 gange "Ja, pebernødder!".

Han eeeelsker pebernødder og hvis jeg skal være ærlig, så forstår jeg godt hvorfor.
De har har intet at gøre med de kedelige, tørre pebernødder du kan købe i Føtex, i november-december - de er i en helt, HELT anden liga.


Til 2 plader (med god afstand imellem) skal du bruge:
125 gr blødt smør
125 gr rørsukker
1/2 dl fløde (eller sødmælk - det fungerer også fint)
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
250 g hvedemel

Rød smør og sukker sammen og tilsæt derefter fløden.
Sigt alle de tørre ingredienser sammen, og rør dem i.
Rul dejen ud i tommelfinger-tykke pølser og skær dem i 1-1½ cm tykke stykker.
Bages v. 200 grader (varmluft) i 8-10 minutter. De skal være lysebrune og gyldne.
Lad dem køle helt af på en rist inden du kommer dem i kagedåsen.





1 kommentar:

  1. De smager også dejligt året rundt - især resultatet af den opskrift. :-)

    SvarSlet