Vi kender jo alle sammen den franske citrontærte. Men hvad nu hvis man ikke er så vild med citron?
Det er jeg fx ikke - men jeg elsker mørdejen og marengs. Så jeg har forsøgt mig med en fransk citrontærte - med ribs.
Den skal på bordet i morgen, til lillepigens 1-års fødselsdag, sammen med "Michelin-kagen".
Når jeg eksperimenterer til gæster, laver jeg altid lidt for meget, så jeg kan lave en lille portion også - her en lille tærte, så jeg kan smage den inden (og nå at lave noget andet, hvis det ikke er godt!).
Denne opskrift passer til 1 stor tærteform:
Mørdej:
200 g. hvedemel
65 g. flormelis
100 g. smør
1 lille æg
Ribsfyld:
600 g ribs
180 g. sukker
5 æg
1,25 dl piskefløde
Italiensk marengs:
5 æggehvider
125 g sukker
½ dl. ribssaft/vand
Udrul mørdejen i et tærtefad. Prik bunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir oveni, med ris i. Blindbag den i 10 minutter v. 180 grader (varmluft). Fjern ris & bagepapir, prik bunden igen og bag den yderligere 10 minutter. Skru ned på 125 grader, når du tager bunden ud.
Kog ribsene i nogle minutter. Mas dem godt med en ske, så saften kommer ud af dem. Kom det hele op i en sigte og lad saften dryppe igennem. Pisk sukker og æg godt sammen, Tilsæt ca. 250 g. ribssaft og piskefløden. Hæld ribsfyldet op i tærtebunden og bag tærten i 45-50 minutter v. 125 grader (varmluft), eller indtil fyldet er fast. Lad tærten køle af.
(Hvis du laver kagen dagen før, så skal du holde her, og lade kagen hygge sig i køleskabet natten over. Marengsen bliver nemlig kedelig, hvis den står så længe)
Til marengsen koger du en tyk sirup af vand, sukker og ribssaft. Imens piskes hviderne stive. Tilsæt sirupen i en tynd ståle imens der piskes. Piske det helt srift og blankt. Kom marengsen i en sprøjtepose og pynt kagen.
Brænd marengsen gylden med en gasbrænder - pas på det ikke bliver sort!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar