Sider

torsdag den 21. juli 2016

Lagkage med blondie-bund, hvid chokolademousse og bærmousse.


Sommerlagkage med hvid chokolademousse og bærmousse
(16-18 personer)

(Obs; Start med den hvide chokolademousse, for den er lang tid om at køle ned. Lav gerne kagen dagen før, så den kan nå at sætte sig)
Bund 
140 g smør
140 g hvid chokolade
3 æg
75 g
60 g hvedemel
1 knsp. salt

Smelt smør og hvid chokolade sammen. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, lidt ad gangen imens du vender blandingen forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (28 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne er smurt.Bag bunden ved 180 grader (varmluft) i ca. 20-25 min.
Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Placer bunden på serveringsfadet og kom ringen fra springformen om, med kageplast indeni.


Hvid chokolademousse 
4½ blade husblas
250 g hvid chokolade
6 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Hak chokoladen godt og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet (det skal dampe kraftigt!). Hæld den meget varme fløde henover chokoladen. Vrid husblassen og tilsæt den med det samme. Rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i minimum 6-7 timer (chokoladefløden skal være tyknet og helt køleskabskold). Pisk chokolademoussen luftig med og hæld den ud over bunden. Stil kagen tilbage på køl.

Bærmousse
3½ blade husblas
1 vaniljestang
5 spsk rørsukker
400 g frosne bær
1 citron
4 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Flæk vaniljestangen  og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret, så de ikke klistrer sammen. Kog vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, bær og saften fra citronen op i en lille gryde. Lad det simre 8-10 min. Tag det af varmen. Passer det igennem en sigte - du skal  kun bruge saften. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og køl det lidt af. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (kun lidt afd gangen). Hæld forsigtigt moussen ud over kagen, og stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Pynt
Friske hindbær, brombær og blåbær

Inden servering fjerner du kageplast og ring og pynter kagen med friske bær.

2 kommentarer:

  1. WAUW den ser så lækker og flot ud din bærkage, så den vil jeg lave til weekenden :-)

    SvarSlet