Sider

søndag den 10. juli 2016

Tortellini m. mascarpone/portvin

En af mine absolut yndlings pastaretter er denne her. Vi får den ikke så tit, da jeg kun kan finde de trøffelfyldte tortellinier i Bilka, og der kommer vi ikke så tit. Den er fed, cremet og lækker - nogen vil nok foretrække en salat til, men jeg vil hellere gå all-in når det endelig er! Den er også en genganger som forret når vi har gæster.

Denne opskrift giver en stor portion. Den passer til os, 2 voksne + 2 mindre børn. Og som regel en frokostrest oveni.


500 frisk tortellini m. trøffelfyld
1 bk. champignon
250 g. mascarpone
1½ dl portvin
1 dl vand
2 fed hvidløg
Lidt smør
3-4 spsk. friskhakket persille
5 spsk. revet parmasan
Friskrevet muskatnød

Skær champignongerne i skiver og kom dem i en lille gryde sammen med portvin og vand. bring det i kog og lad det simre 3-4 minutter inden du slukker for varmen, men lader gryden stå på blusset.

Pisk mascarpone, muskatnød og godt med friskkværnet peber sammen. Hæld champignon/portvin igennem en sigte. Mas svampene lidt, så du får al væsken med. Kom væden tilbage i gryden og lad det koge lidt ind (5-6 minutter). Pisk derefter væden sammen med mascarponen.

Hak svampene. Varm en stor pande op og kom en ordentlig klat smør på. Tilsæt presset hvidløg og lad det brune 20-30 sekunder og tilsæt så svampe og persille.
Tilsæt mascarpone-saucen og bring det i kog.

Vend de kogte tortellinier forsigtigt sammen med saucen og den revne parmasan. Server i et opvarmet fad.

Det er de her tortellinier I skal på udkig efter. Det er noget helt, HELT andet end da andre man kan få i supermarkederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar