Sider

fredag den 13. november 2009

H1N1 vaccination?Jeg er flere gang blevet tilbudt at blive vaccineret imod svineinfluenzaen, men jeg har afslået det hver gang. Nu har de så tilbudt det endnu en gang, hvor jeg ikke engang behøver at tilmelde mig, men bare møde op på udvalgte stationer mandag, tirsdag eller onsdag i den kommende uge. Når de bliver ved med at spørge, så kommer jeg alligevel lidt i tvivl.
Jeg er jo ikke i risikogruppen, jeg bliver kun tilbudt vaccinen pga. mit job, så hvis jeg bliver smittet så klarer jeg den jo nok med et par dage på langs. Selvfølgelig er det rigtig irriterende at være syg, så hvorfor er det at jeg fraskriver mig noget, som med stor sandsynlighed kan spare mig for risikoen?

Jo, jeg synes bare at der er flere ting der er lidt lumpne ved den vaccine.
 1. Producenten fraskriver sig ansvaret. Jo, jo, jeg ed godt at Staten har overtaget forpligtelserne, men hvis producenten virkelig kunne stå inde for deres produkt, så havde en ansvarsfraskrivelse vel ikke været nødvendigt?
 2. Vaccinen er så ny og derfor ikke gennemtestet. Helt præcis har den sprunget 2 testfaser over.
  De siger så, at det ikke er nødvendigt, da de har taget vaccinen fra fugleinfuenzaen og blot skiftet stammen ud. - Men jeg har læst bøger nok til at vide, at når man er nede på molekyleniveau, så kan selv meget små ændringer være meget betydningsfulde - og fatale.
 3. Det ER jo bare en influenza. Hvorfor sprøjte alt muligt ind i kroppen, bare for at undgå det? Desuden er der jo ikke nogen der siger at jeg overhovedet bliver smittet, bare fordi jeg ikke er vaccineret.
 4. Hvis jeg tog imod vaccinen går der 1-2 uger før den virker optimalt. Til den tid er epidemien nok så godt i gang, at det alligevel var for sent at blive vaccineret?
Ej, jeg holder fast ved min beslutning. Min mavefornemmelse omkring den vaccine er altså ikke god nok til at jeg vil have den. Hvis du derimod har en ny vinkel eller et afgørende argument som jeg har overset, så lad mig det endelig vide.... - Jeg har indtil på onsdag...:o)

2 kommentarer:

 1. Jeg er enig. Jeg skal heller ikke nyde noget af det - med samme argumenter som dig. Og hvis jeg skulle blive syg - ja, så har jeg også prøvet det...

  SvarSlet
 2. Jeg tror det punkt 2 er svar på dit punkt 1. :-)

  SvarSlet