Sider

fredag den 20. april 2012

Sikke en dejlig dag!

Jeg er igang med at prøve at få det positive ud af en rigtig dum situation. Jeg har nemlig fået bækkenløsning, og er derfor sygemeldt på fuld tid. Jeg holder mig i gang så godt som bækkenet nu tillader det, og i dag var jeg ude at gå en tur med hunden i det skønne vejr!

Kan man andet end at blive glad, når det ser sådan her ud, udenfor? - Det går i hvert fald lige i hjertet på mig!
7 kommentarer:

 1. Øv hvor surt med bækkenløsningen :( Men det er godt du alligevel kan komme lidt rundt, bare du passer på dig selv. Fine forårsbilleder :)

  SvarSlet
 2. Ja, det er bare SÅ træls!
  Lægen siger dog at jeg skal holde mig i gang, så godt som jeg nu kan, så jeg passer godt på mig selv - på både den ene og anden måde.:o)

  Endnu en bonus er at jeg nu har tid til at bage - har luret på dit saltflute længe - måske skulle jeg smække sådan et sammen til i aften?:o)

  SvarSlet
 3. Det er godt, at du er opmærksom på det i hvert fald. Er der lang tid til terminen endnu?

  Ja det er da dejligt, at der er mere tid til at bage. Saltflutet er skønt, synes jeg. Det er en af de ting, jeg har bagt så længe, at jeg var teenager, da jeg startede på det. Og det hænger stadig ved. Måske fordi det er så hurtigt at lave.

  Jeg har opdaget, at det er fantastisk at bage det på en bagesten. Det hæver ekstra højt på sådan en, og bunden bliver virkelig suveræn, så super sprød, og man kan give det længe, da det på en sten ikke bliver mørkt, bare sprødt :)

  Jeg bager det ofte tidligere på dagen af hensyn til, at andet skal i ovnen, når vi spiser det, og så varmer jeg det i ovnen, når det skal spises, til det er hårdt ovenpå. Så er det dejligt sprødt.

  SvarSlet
 4. Ja, jeg ønsker mig også en bagesten - tænker at den også vil være fantastisk til pizzaer!

  Vi skal have pasta m. kylling og hj.lavet pesto, så der er ikke andet der skal i ovnen, så vi napper det nybagt i aften i stedet.:o)

  Der er lang tid til termin - den 11. september, så jeg kan nå at bage ret meget indtil da! - Er der andet jeg bare MÅ prøve?

  SvarSlet
 5. Jeg bruger den til meget forskelligt. Den er super til mange af brødene i Meyers Bageri-bogen og mange andre brød.

  Okay fint :) Hold øje med bunden, så den ikke bliver for mørk, når du bager på en bageplade.
  Jeg er sikker på, at surdejsflutet også ville være suverænt til det, I skal have i aften. Vi fik det til en pastaret for nylig (den med det chiliglaserede kyllingebryst).
  Det er bare lidt svært at pære sammen, hvis man ikke har gang i en surdej. Afgav gerne en klat surdej, men der er vist lidt langt tværs over Sjælland (I bor i nærheden af hovedstaden, ikke?).

  Det er godt nok lang tid at skulle gå med det :( Men du må få det bedste ud af det.
  Uh, det ved jeg da ikke? Der er mange gode ting på bagværkslisten http://thebigmeowski.blogspot.com/p/opskriftindeks.html Hvis du vil udfordre dig selv lidt, kan du gå i gang med at starte en surdej op, så du kan prøve surdejsflutene og nogle af de andre surdejsbrød, jeg har skrevet om :) Der kommer flere surdejsbrød med tiden, for jeg har stadig en del, jeg ikke har afprøvet. Men lige nu holder vi lidt igen med brød og kager af hensyn til sundheden ;)

  Skal det være kage, ville jeg kaste mig ud i romkuglerne, hindbærsnitterne og cookiesne (åh, det er ondt at skulle vælge noget ud. Det smager jo godt alt sammen). Men de kan ikke undgå at gøre glæde i hvert fald :)

  Christian har snart fødselsdag, og der skal laves noget til hans fotoklub og ind til arbejdet, så jeg skal til at bryde min hjerne om, hvad det skal være.

  SvarSlet
 6. Tak for tips' ne. Jeg har ikke en surdej, så dem venter jeg lige lidt med.:o)

  Jeg har selv masser af dessert/kage opskrifter, som bare står i kø (det er forbandelsen ved at have en mand der ikke bryder sig om søde sager - man kan kun lave det, når der kommer gæster), så det er mere alm. hovedretter jeg fisker efter - synes tit jeg har svært ved at finde på nyt...

  SvarSlet
 7. Okay :)

  Det kender jeg ikke noget til herhjemme, for jeg er sammen med en rigtig sukkergris ;) Han elsker kage og brød, så det er ikke svært at afsætte. Men det er så lidt problematisk, at man ikke kan spise det i det uendelige uden at blive kuglerund, så vi har perioder med non-baking agreements. Og så står køkkenmaskinen bare og skriger på mig ovre i hjørnet :s

  Mht. aftensmad er jeg lidt handicappet af, at der er så meget, jeg ikke kan tåle, men jeg laver nogle gange lidt ekstra til Christian og får så selv noget andet, jeg bedre kan tåle. Bagning er vist der, jeg er mest varieret. Men hvis jeg skulle fremhæve noget, I kunne prøve, må det være:
  - pitabrødene med köfte
  - pandekager med kødfyld (smager næsten som forårsruller, bare sundere)
  - rødvinsbraiseret nakkesteg med rødvinssauce (har ofte brugt den til gammeldags oksesteg med stor succes også)
  - chiliglaseret kyllingebryst med lun pastasalat

  Ellers tror jeg, at meget af vores mad er meget traditionel. Både pga. mine maveproblemer, men også fordi min mad bare er sådan. God gammeldags mad med nye indslag ind imellem. Heldigvis er Christian ikke kræsen, så han spiser gladeligt alt, jeg serverer for ham.

  SvarSlet