Sider

søndag den 22. april 2012

Saltflûte

I går bagte jeg et saltflûte til maden. Jeg fandt opskriften ovre hos Christina, og ændrede lidt på meltyperne.
Det var smadder lækkert, og det passer utroligt godt til mad (og så er det ikke mindst lynhurtigt at lave).


Til 1 flûte brugte jeg:
25 g. gær
100 g. hvid hvedemel
200 g. hvedemel
2 dl. vand
1 tsk. salt

Æg til pensling
Salt til drys

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt resten af ingredienserne. Lad det køre i 5 minutter i røremaskinen (eller ælt det godt igennem) og lad det hæve tildækket i 15 minutter.

Form dejen til et tyndt brød og lad det efterhæve, tildækket på en bageplade m. bagepapir, i 10-15 minutter.

Rids flûtet, pensl med sammenpisket æg og drys med salt.
Bages v. 225 grader i 12-15 minutter.

1 kommentar: