Sider

tirsdag den 27. juli 2010

Chokoladepavlova med vaniljecreme & friske bær

Forleden dag var vi til lækker middag, og udover at vi havde ryggen af Bambi med (som forøvrigt var to die for efter den havde ligget i Gin-marinade!), så skulle vi også medbringe desserten. Da kæresten har en uforståelig antipati imod vidunderlige, chokoladetunge anretninger måtte jeg jo finde på noget andet.
Jeg besluttede mig for en chokoladepavlova med vaniljecreme og frisk frugt, og den blev helt fantastisk god! - Det er helt sikkert ikke sidste gang den kommer til verden!:o)


Den er meget nem at lave, så det er bare om at komme i gang!

Ingredienser:
5 (past.) æggehvider
3 dl. sukker (255 g.)
1 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. majsstivelse
50 g. finthakket chokolade (+ lidt ekstra til pynt)
1 spsk. kakao (+ 1 tsk. til pynt)
500-700 g. friske bær (jeg brugte jordbær, solbær og hindbær)
Lidt mandelflager eller andre hakkede nødder
1/4 l. færdig vaniljecreme

1. Tænd ovnen på 130 grader. Pisk æggehviderne næsten stive i en skål og pisk sukkeret i lidt af gangen. Pisk til hviderne er helt stive og blanke. Sigt majsstivelsen ned i skålen og fold den forsigtigt i massen sammen med eddiken.

2. Kom halvdelen af marengsmassen i en anden skål. Rør chokoladen i og sigt kakaoen i. Vend den forsigtigt i marengsen i den anden skål.

3. Beklæd en bageplade med bagepapir og tegn en cirkel på 23 cm. i diameter på. Held marengsen i cirklen og lav toppe langs yderkanten (således at midten bliver lavere). Sigt 1 tsk. kakao over toppene.
Bag marengsbunden i 1 time, sluk for ovnen og lad marengsbunden stå i ovnen i yderligere 1 time.

4. ½ time før anretning kommes vaniljecremen i fryseren. Inden servering piskes cremen, inden den lægges ovenpå marengsbunden, som pyntes med de rensede bær, lidt hakket chokolade og mandelflagerne. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar