Sider

onsdag den 20. juni 2012

Pulled pork - nam, nam, nam!

Jeg ved det, jeg ved det - alle andre i blogland har lavet pulled pork for laaaang tid siden, men jeg er altså først nået til det nu. Hvorfor, ved jeg ikke, for det smagte simpelthen bare SÅ godt!
Man tager en hel nakkefilet, gnider den godt med en dry rub, pakker den ind i vita-wrap  og lader den ligge i køleskabet natten over. Næste morgen pakker man den ud, og kommer den i et fad sammen med vand (ca. 2 cm. op af stegen), og lader den stå i ovnen og hygge sig i 10-12 timer!

Den skal have en kernetemperatur på min. 94 grader - så er alt fedt og bindevæv nemlig smeltet væk, og tilbage er der møreste, saftige kød du kan drømme om. Så kan man simpelthen tage 2 gafler og trække kødet fra hinanden, blande det med lidt BBQ-sauce + stegesky og servere det i burgerboller (m. ekstra BBQ-sauce over).

Dry rub:
Brun farin
Salt
Peber
Chilipulver
Cayennepeber
Paprika
Spidskommen
"Pomfrit-krydderi"

Marinaden, der brugte jeg NYbyhearts. Jeg synes dog at eddiken var lidt for gennemtrængende, så her er den redigerede version:
1 dl æblecidereddike
1½ dl ketchup
2½ spsk. brun farin 

salt 
friskkværnet peber 
½ spsk. tabasco
stødt chili
tørrede chiliflager efter smag 
lidt færdig bbq-sauce
2 spsk. stegesky 

Den nakkefilet jeg fandt var 950 g. Den fik 12 timer v. 100 grader (ikke varmluft).

4 kommentarer:

 1. Det ser superlækkert ud :) Hvis du har noget i overskud, der ikke lige skal ryge i flere burgerboller, så prøv det på pizza. Det smager skønt!

  SvarSlet
 2. Tak for tippet - der var noget til overs, så det blev frosset ned (sammen med noget af stegeskyen, så det ikke bliver tørt).:o)

  SvarSlet
 3. Okay :) Jeg undlader at putte stegesky ved, når jeg bruger det på pizza. Så tør jeg det bare op og kommer på. Plejer at putte det på en pizza, hvor der er tomatsovs, ost og skinke. Det er sådan lidt kebabagtigt, synes jeg :D

  SvarSlet
 4. Hvis i skal varme en rest så put pillede pork i et fad,hæld cola over og varm det ved 150. Det lyder lidt mærkeligt men smager fantastisk og kødet undgår at blive tørt.

  SvarSlet