Sider

fredag den 8. juni 2012

Hønsefrikassé

Hvis du også er til lækker, fløjsblød mad med masser af smag, så skal du også prøve denne opskrift.:o)
Det er en klassiker, men tilføjet lidt nyt (lækre grønne asparges, i det her tilfælde).


Du skal bruge:
1 høne
Gulerødder
Porre
Ærter
Asparges
½ liter mælk
Salt + Peber
Jævning

Nye kartofler


Skær gumpen af hønen og kom den i en suppegryde sammen med porre- og gulerødsstykker. Kom vand ved, til det lige dækker. Lad suppen koge i ca. 1 time, men skim løbende for urenheder.

Tag hønen og grøntsagerne op, sigt suppen og hæld den tilbage i gryden. Lad den koge ind til der er ca. 1½ liter tilbage. Imens pilles hønen, til mundrette bidder.


Når suppen er kogt ind, så tilsæt mælken og jævningen (og evt. en boulionterning) og koges i 15 minutter.


Tilsæt kødet, ærter, asparges og (nogle nye) gulerodstern. Smag til med salt + peber.
Server med nye kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar