Sider

søndag den 12. februar 2012

Mazarintærte m. nougat.

I går aftes fik vi en lææækker mazarintærte. Jeg har aldrig prøvet at lave sådan en før, men jeg fandt en opskrift som jeg justerede lidt. Min version lyder sådan her:

Bund:
125 g koldt smør
175 g mel
3 spsk sukker
1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)

Fyld:
150 g blødt smør
1 knsp. salt
125 g sukker
200 g revet marcipan
1 æg
1 æggehvide

Glasur:
200 g smeltet blød nougat

Smuldr smør i melet. Tilsæt sukker og æggeblomme. Saml hurtigt og stil på køl en times tid.
Beklæd en tærteform med dejen.
Rør sukker, salt og det bløde smør grundigt sammen. Rør marcipan blødt med ægget og æggehviden. Bland de to ting sammen og fordel det over den ubagte bund. Bages 23-24 min ved 180 grader (varmluft). Køles lidt af.
Den smeltede nougat (smeltes i vandbad) smøres på. Pynt med nødder eller hvad du ellers finder på.:o)

17 kommentarer:

  1. Hejsa. Kan denne bages dagen i forvejen, eller vil du anbefale at den bages lige inden?

    SvarSlet
  2. Den kan sagtens bages i forvejen, det skader den overhovedet ikke at den lige 'sætter sig'. :o)

    SvarSlet
  3. hvor læge kan den holde sig?

    SvarSlet
  4. Jeg kan fortælle dig, at Michelin kok Henrik Yde har omtalt din opskrift som "verdens bedste mazarin" som han har lavet mange gange til jordbærtærte :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha, ja det fandt jeg ud af i går. Meget sjov historie. :o)

      Slet
  5. Tillykke med de flotte udtalelser.. Prøve lige at lave din kage.. Måske få jeg også en stjerne.. Fra mand og børn selvfølgelig

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv min kagehadende mand kan lide den!

      Slet
    2. Hvilken størrelse tærteform anbefaler du?

      Slet
    3. Jeg bruger en tærteform med en diameter på 25 cm. til denne opskrift.

      Slet
  6. Hej:=) skal blommerne/hviderne som bruges hver for sig være pasteuriseret ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, du deler bare et helt almindeligt æg. :o)

      Slet
  7. Hej :-)
    Kunne man lave det i små "dessert" tærteforme i stedet for en "stor" form, så det er mere portions anrettet?
    Mvh. Vicki

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man sagtens - bare sørg for at du får rullet dejen relativt tyndt ud, så du ikke får alt for meget dej ift. marcipanfyld. Og så skal de selvfølgelig have kortere tid i ovnen. :o)

      Slet
  8. Virkelig lækker mazarintærte. Kan også varmt anbefales som dessertkage med råcreme og frisk frugt.

    SvarSlet
  9. Meget, meget lækker mazarintærte. Jeg vil mene, den er bedre dagen efter end samme dag. I øvrigt putter jeg ganach på af 1 dl piskefløde og 200 g mørk chokolade (smeltes sammen) på.

    SvarSlet
  10. Fantastisk lækker kage. Den bedste mazarinkage jeg har smagt. Jeg smeltede mørk chokolade med appelsinsmag og kom ovenpå i stedet for nougat.

    SvarSlet