Sider

onsdag den 22. februar 2012

Hjemmelavet pizza.

Vi er igang med en tøm-fryseren-og-skabene-uge, så i går bød det på hjemmelavet pizza.De blev så store at Kæresten kunne tage noget med til frokost i dag og vi kan spise resterne i aften.:o)

Denne opskrift passer til 2 store pizzaer.
Dej:
3 dl lunkent vand
3/4 pk. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
500 g mel
40 g blødt smør

Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Mel og det bløde smør tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt igennem. Dejen formes til 2 boller, som sættes på en tallerken, drysset med mel. Dæk til med film og lad den hæve i køleskabet i 5-6 timer (eller hvad der nu passer ind i programmet).
Ælt dejen igennem inden du ruller den ud (så tyndt som muligt).


Sauce:
1 ds. hakkede tomater (gerne m. chili), afdryppet.
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Lidt basilikum og oregano (gerne frisk - ellers tørret)
Salt & peber
1 frisk chilipeber (ellers lidt tørret)
1 knsp. sukker

Blend det hele sammen - gerne i god tid, så den kan trække lidt.


Kom det fyld på du lyster og bag pizzaerne i 14-16 minutter. Jeg kom (nedefra og op: chiligouda, frisk mozerella, krydret hakket oksekød, cheddar og pepperoni på).

Og når den er færdigbagt får du sådan en lækker sag her ud....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar