Sider

fredag den 28. oktober 2011

Marcipanmousse med hindbærkompot.

I går var min veninde og hendes mand på besøg hos os. Middagen stod på Chili con Carne med hjemmebagt Jægerbrød, nachos og guacamole.

Desserten var ny, nemlig en marcipanmousse med hindbærkompot.
Den er ret tung i det, så lad være med at lave for store portioner!


Mousse:
250 g. marcipan
½ l. sødmælk
1 dl. minimælk
6 blade husblas
½ l. piskefløde

Hindbærkompot:
300 g. frosne hindbær
100 g. sukker
kornene fra ½ vaniljestang
2 cl. hindbærsnaps

Mousse:
Riv marcipanen og rør det ud i al mælken, imens du langsomt varmer det op (det må ikke koge!). Der skal røres indtil blandingen er homogen.
Blød husblassen ud i rigeligt koldt vand, tag det op og knug alt vandet ud af dem.

Hæld en lille smule af marcipanmassen over i en lille kasserolle og smelt husblassen heri. Når det er smeltet helt, blandes det sammen med resten af marcipanmassen.
Pisk fløden (ikke for hårdt), imens marcipanmassen køler af. Vend flødeskummet over i den ikke for varme marcipanmasse. Hæld massen i glas eller skåle, dæk dem til og stil i køleskabet i min. 5 timer - gerne natten over. Server med hindbærkompot og vaffelrør.

Kompot:
Kom bærrene i en gryde sammen med sukkeret. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljen.
Varm massen op og lad den koge i 2 minutter. Pas på med at røre for meget i den - jo mere du rører, jo mere smadrede bliver bærrene. Når massen er kølet lidt af tilsættes lidt snaps.
Hæld på en skål og stil i køleskabet, til den er helt kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar