Sider

tirsdag den 26. april 2011

Tøse-snaps med hindbær & rabarber.

Kæresten er jo blevet helt bidt af at lave egne snaps og nu har han så kastet sig ud i en, som han loooover at jeg godt vil kunne lide. Umiddelbart lyder det nu også meget godt, så hvem ved; måske bliver jeg en snapse-drikker?



Hvis du vil prøve den selv, så skal du bruge:
5-6 stænger rabarber
2 bk. hindbær
2 spsk. akaciehonning
1 fl. klar snaps

Rabarberne var lidt sure, så vi startede med at snitte dem, og lade dem ligge 20 minutters tid i lidt sukker, hvorefter vi skyllede dem. Det er nok ikke nødvendigt, hvis man venter til juni/juli hvor de er sødere i det.
Dernæst blandes rabarber, hindbær og honning i et stort patentglas, hvor det trækker i ca. ½ time. Herefter tilsættes snapsen.
Så skal den ellers bare stå mørkt og koldt i ½ år, hvor den så filtreres og hældes på flaske.

4 kommentarer:

  1. Uuuh spændende... hvilken snaps anvendte i?

    SvarSlet
  2. Vi brugte en klar Brøndum.:o)

    SvarSlet
  3. Hvordan var resultatet?

    SvarSlet
  4. Super godt. Jeg bruger den også til at pifte fx. hindbærcoulis op med - det smager SÅ skønt.:o)

    SvarSlet