Sankt Hans aften havde vi gæster, og der skulle selvfølgelig en dessert på bordet. Jeg ville have lavet denne skønhed med brombær, men det var ikke til at støve op her i byen. - Men jordbær er nu heller aldrig dårligt...
Du skal bruge:
175 g. mandler
125 g. sukker
50 g. brun farin
160 g. saltet smør
3 spsk. mel
4 spsk. piskefløde
Fyld:
500 g friske jordbær (eller hvilken slags frugt du nu har lyst til)
3-4 dl piskefløde
Hak mandlerne groft.
Smelt smør, brun farin og sukker i en gryde for svag varme. Bland resten af ingredienserne i.
Når massen er flydende er den klar. Hæld den i en springform (22 cm.), hvor bunden er beklædt med bagepapir og bag den v. 175 grader i ca. 14 minutter.
Bare rolig, bunden skal være flydende i det, når du tager den ud - den stivner når den er kølet af. Derfor skal du lade den køle af i formen, for ellers slasker det hele ud, når du løsner ringen.
Når bunden er stivnet bliver den så fin her:
Inden servering piskes fløden til skum (ikke for hårdt) og de hakkede bær blandes i. Pynt evt. med nogle hele bær på toppen.:o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar