Undskyld det lidt uskarpe billede, men det var helt umuligt fordi de dampede sådan! |
Du skal bruge (jeg fik 8 stk. af portionen):
1 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
190 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
2 små æg
2 dl mælk
1 spsk. smeltet smør
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det. Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk godt. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden (ellers brug en elpisker), så der piskes noget luft ind i dejen. Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 ad gange på min stegepande). Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt. Vent og bag på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.
- Hvis du har en pande med låg, så kom det på, så er du helt udenfor risikozonen ift. flade pandekager.:o)
Wow de pandekager ser superlækre ud!
SvarSletDet var de også! (Og heldigvis var var der nogen til overs, som nu ligger i fryseren og hygger sig).:o)
SvarSletLigner meget dem jeg plejer at lave - også i fremgangsmåden....
SvarSletMange hilsner
Birthe
Jeps, det var også din opskrift jeg tog udgangspunkt i, inden jeg justerede mængderne lidt og tilsatte vanilje (det synes jeg ikke man kan undvære).:o)
SvarSletJeg elsker vanilje, men jeg ved ikke om jeg kan få mig selv til at putte det i de amerikanske pandekager - måske jeg skal prøve. Jeg er sikker på at det smager godt, det er nok bare vanen :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Prøv det, prøv det - det bliver rigtig lækkert!:o)
SvarSlet