Sider

tirsdag den 13. september 2011

Brydebrød med hvidløg & persille.

I dag har der sået en hel kylling og simret på komfuret i timevis - og til sådan en omgangsuppe skal der selvfølgelig noget lækkert brød! Det her er anderledes og meget intenst i smagen!

Dej:
40 g. gær
3 dl lunkent vand
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
400 g. hvedemel

'Topping':
75 g smør
1-2 spsk. tørret persille
3 fed presset hvidløg
Lidt frisk, fintrevet parmesanost

Rør gæren ud i vandet og bland resten af ingredienserne til dejen i. Ælt den godt igennem.

Smelt smørret ved lav varme og tilsæt hvidløg og persille.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør siderne med lidt fedtstof. Tril små kugler af dejen (ca en stor-spiseske-størrelse) og tril dem i hvidløgs-persillesmørret. Læg dem ved siden af hinanden i formen. Drys til sidst med parmesan.

Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i ca. ½ time (eller til den er hævet til dobbelt størrelse).
Bag ved 175 grader i 20-25 minutter.

Før hævningen.

Efter brødet er bagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar