Sider

torsdag den 24. marts 2011

Pasta a lá Lady & Vagabonden

Når vi nu havde 1 års dag, hvilken ret er så mere passende end Pasta a lá Lady og Vagabonden?;o)
Hvis du er til ustyrligt lækre kødboller og intens tomatsauce, så er det lige en ret for dig - både Kæresten og jeg syntes i hvert fald at den smagte utroligt dejligt.


Du skal bruge følgende:

Kødboller:
500 g. hakket kalv/flæsk
50 g. røget bacon (et helt stykke, skåret i fine tern)
50 g. revet parmasan
2 skiver hvidt brød, udblødt i mælk
1 æg
1 fed hvidløg (knust el. presset)
1 lille løg (revet)
1 tsk. tørret oregano
Lidt citronsaft
Olivenolie til stegning

Tomatsauce:
1 kg. flåede tomater
4 fed hvidløg (knust el. presset)
1 finthakket løg
1 stort glas rødvin
Lidt tomatpuré
2 tsk. tørret basilikum (evt. rosmarin el. timian)
Lidt sukker

Spaghetti (ca. 150 g. pr. pers.)

Rør kødet sejt med 2 tsk. salt,og tilsæt resten af ingredienserne til kødbollerne. Rør det godt sammen og lad det stå og hvile imens du laver tomatsaucen.

Sautér løg og hvidløg i en tykbundet gryde, i godt med olivenolie, uden at det bliver brunt. Tilsæt krydderurterne og tomatpuréen og lad det stege med et øjeblik. Hak tomaterne i en blender el. lign og tilsæt dem. Tilsæt rødvin, salt, peber og et drys sukker og lad det hele koge op. Skru ned for varmen og lad tomatsaucen stå og simre under låg i 1-3 timer, alt efter hvad der er tid til. Rør jævnligt og spæd op med rødvin el. vand, hvis den er ved at koge tør. Smag til med salt, peber og sukker.

Kødbollerne formes som små, runde frikadeller og steges gyldne i olivenolie. Sæt dem til side bagefter.

Når tomatsaucen er ved at være der, koges spaghettien og kødbollerne varmes igennem i tomatsaucen.
Serveres rygende varmt, med masser af friskrevet parmasan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar