Sider

mandag den 28. februar 2011

Cannelloni

I går aftes afprøvede jeg noget nyt: hjemmelavede cannelloni. Det smagte simpelthen så godt og jeg kan varmt anbefale at lave dem en aften, hvor I har tid til at drikke et glas god rødvin til!:o)


1 pk. friske lasagneplader
Parmasan

Fars:
400 gr. hakket oksekød
1 lille løg
3 fed hvidlæg
2 æg
3 skiver brød
1 dl. mælk
1 tsk. oregano
1 spk. olivenolie
1 spk. hvidvinseddike
1 pk. Ricotta
2 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber

Tomatsovs:
3/4 dl olie
4 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater m. chili
Skal fra 1 citron
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
For at lave farsen starter man med at lægge brødet i blød i mælken. Herefter tilsættes æggene og man rører lidt med sine dejkroge. Hak løg og hvidløg så fint som du kan og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Rør farsen godt igennem og stil den på køl. Lav nu saucen, og mens den simrer, kan du gå igang med at forme cannellonierne.

Skær passende stykker af lasagnepladen. I den ene ende lægges en pølse fars og cannellonien rulles og lægges i et ovnfast fad.

Når du har lavet alle cannellonierne hældes tomatsovsen over, og de bages i ovnen i en halv time ved 175 grader. 5 minutter inden de er færdige tages fadet ud, og der hældes frisk revet parmesanost over og fadet stilles tilbage i ovnen til osten er smeltet.

Tomatsovsen:
Hak hvidløgene fint. Riv skallen af citronen
Varm olien op og steg hvidløgene 1 minuts tid ved jævn varme. De må ikke blive brune. Kom herefter tomaterne, salt og peber i. Kog i ca. 15 min. Smag til.
Til sidst tilsættes den revne cirtonskal.

2 kommentarer:

  1. Det ser super lækkert ud Charlotte.
    Gid det stod på min menu til aftensmaden.

    SvarSlet
  2. Det kan jeg godt forstå, du skulle tage at lave dem en dag, de er både nemme og super lækre!:o)

    SvarSlet