Sider

torsdag den 3. februar 2011

"Riis"

Jeg har lige læst årets første biografi.
Det er "Riis", som er skrevet i samarbejde med Lars Steen Pedersen, som også har skrevet Tøftings biografi.

Hold da op, hvor var den bare god!

Man følger Bjarne op igennem hele hans karriere, og kommer tæt på de ryttere som man kender (hvis man altså har fulgt med i cykling de sidste 15-20 år), og fortællingen løber let og flydende.

Man kommer også igennem de hårde år, hvor Bjarne bliver røvrendt af bl.a. Hamilton, Sastre og Schleck-brødrene (jeg er SÅ færdig med at heppe på dem!). Man sidder tilbage med en knude i maven, fordi man får bekræftet sine anelser om, hvordan tingene er forgået.

Bogen får mine varmeste anbefalinger - læs den, læs den!!!


Fra bagsiden:
Bjarne Riis blev nationalhelt, da han vandt Tour de France. Tiljublet af tusinder på en køretur i åben vogn gennem hovedstaden og hyldet i Tivoli af landets statsminister. Siden fulgte faldet fra tinderne. Skilsmisse, sportslig nedtur og beskyldninger om dopingmisbrug.


Riis er Bjarne Riis´ selvbiografi og fortælling om vejen fra en rodet barndom i Herning over kampen for at overleve i professionel cykling til at stå øverst på podiet i Paris som vinder af verdens hårdeste cykelløb.


For første gang fortæller Bjarne Riis om sit liv som en af Danmarks mest populære sportsfolk nogensinde, om sit dopingmisbrug, sin kaotiske opvækst og det barske professionelle cykelmiljø.RIIS giver et følelsesladet indblik i mennesket bag den sky og generte rytter, familiefaderen og den succesfulde forretningsmand. Vi er med til de store sejre, nedturene, i dagene omkring dopingindrømmelsen og til det dramatiske Tour de France i 2010, hvor Riis´ hold er i opløsning, men alligevel kører med om sejren.


Dette er historien om enspænderen, der udfordrede grænserne og nåede til tops. Om manden, der er bedst i modvind, og som altid er klar med en plan B.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar