Sider

tirsdag den 28. december 2010

Gâteau Marcel


Til familiens julefrokost, som traditionelt afholdes 2. juledag, havde jeg fået til opgave at have dessert med.
- Måske husker I sidste gang(godt nok påskefrokost, men principperne er de samme), hvor kagen røg på gulvet? Der skete heldigvis ikke noget af den slags i år!
Til gengæld fik vi en helt fantastisk, blød chokoladekage, der tilfredsstiller selv den mest inkarnerede chokoladeelsker!
Gâteau Marcel laves normalt med appelsinmarmelade, men da jeg ville servere hindbærcoulis til, udskiftede jeg den med hindbær for at få en rød tråd.

175 g mørk chokolade 70 pct.
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger pasteuriserede æggeblommer
3 bægre pasteuriserede æggehvider
125 g god hindbærmarmelade
kakao til drys (ca. 60 g)
Evt. mørk chokolade el. anden pynt
1 stor springform
Blødgjort smør + lidt sukker til formen

Vaniljeis
Frosne/ friske hindbær + lidt flormelis

Hak chokoladen og hæld den i en skål af stål eller glas, beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver for varmt, det skal kun have håndtemperatur. Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse.

Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.
Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.
Fordel marmeladen oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over. Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.

Serveres med vaniljeis og hindbærcoulis - enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar