Pyyyha, så kom det sidste konfekt i hus!
I går var jeg hjemme hos Søster og vi fik ordnet det sidste (som jo så egentlig var ret meget!).
Det hele er nu pakket i tætsluttende bokse og er væk fra langfingrede personer, der kunne tænkes at ville prøvesmage yderligere.;o)
Mozartkugler
Chokoladeganache imellem kransekagebunde smurt med mørk chokolade. De smagte fantastisk og vi kom til at spise dem. Alle sammen.
Bountykugler - både nemme og lækre! (Og god afveksling ift. al den marcipan.)
Marcipan med nougatkrokant i midten. Brændte mandler møder klassisk konfekt. Himmelsk!
Hvis I lige skulle stå og mangle lidt inspiration, så kan de her varmt anbefales - min personlige favorit er kransekage/chokoladeganascherne. Nam nam!
Hej Charlotte
SvarSletHar du en opskrift på Chokoladeganache'erne?
Jo, selvfølgelig.
SvarSletDe er verdens nemmeste at lave!
Først koger du en ganache af 1/4 l. piskefløde + 120 g. mørk chokolade. (Det skal bare opvarmes i en gryde, så det bliver en ensartet masse). Det stilles koldt i 2-3 timer.
Så bager du nogle flade stykker kransekage (jeg brugte bare færdig kransekagemasse). Når de er kølet af smøres de med smeltet, mørk chokolade.
Ganaschen piskes lys og luftig og hældes i en sprøjtetylle. Så kommer du noget på halvdelen af bundene og smækker de restrende ovenpå, så du har en masse små, fine sandwich - haps, haps!:o)
Charlotte, det ser bare rigtig rigtig lækkert ud.
SvarSletHar du opskrift på bountykuglerne?
Jeps.
SvarSletDu skal bruge:
250 g flormelis
250 g kokosmel
1 past. æggehvide
50 g smør
4 spsk fløde
Chokolade til overtræk
Alle ingredienserne (undtagen chokolade ;o)) blandes sammen og stilles koldt i 1-2 timer. derefter kan du trille det til kugler og overtrække med chokolade. - De smager rent faktisk helt ligesom Bounty (og så er de nemme at lave).
Tak for det, det kan lige nåes inden i morgen :)
SvarSletMed hensyn til bountykuglerne, skal de så ikke varmebehandles, når de blandes sammen? Synes det lyder lidt mærkeligt med æggehvide ellers.
Nej, det er ikke nødvendigt når man bruger pasteuriserede æggehvider.
SvarSletGod fornøjelse med det - jeg lover at de smager godt!:o)