Jeg startede med flødebollerne, og de endte med at volde mig så mange problemer at jeg til sidst var ved at tude af frustration - og slet ikke nåede at lave andet konfekt!
Nå, de smager i det mindste helt fantastisk, så I skal da ikke snydes for opskriften:
500 g Marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g mørk chokolade
Marcipanen skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 grader i 5–8 min.
Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl. vand koges op. Lad det yderlige koge i 2 min.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guf piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i 15-20 min. Guffet skal være helt stift og fast.
Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 grader, så de får en fast overflade.
Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet chokolade.
Sådan ser mini-flødebollerne ud inden overtrækket kommer på.
Og efter....
Jeg lavede også nogle store flødeboller - de var utroligt meget nemmere at betrække.Hold jer til dem, hvis I vil lave flødeboller!
Så kan I slå jer løs, hvis I lyster - for mit vedkommende tilhører flødeboller nu samme kategori som fx. Baked Alaska: lækkerier som jeg kun udsætter mig selv for at lave een gang!:o)
Lækre flødeboller, dem vil jeg gerne smage :D
SvarSlet