Bund:
200 g. nødder (jeg foretrækker lige dele pistachie/hasselnød/mandel)
1 spsk. hvedemel
4 æggehvider
150 g. rørsukker
Rist nødderne på en tør pande. Blend dem og rør melet i.
Pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret. Vend nøddeblandingen i æggehviderne. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform (20-24 cm hvad du nu har) og kom den anden halvdel i en sprøjtepose uden tyl. Bag den i 16-17 minutter v. 180 grader (varmluft).
1 spsk. hvedemel
4 æggehvider
150 g. rørsukker
Rist nødderne på en tør pande. Blend dem og rør melet i.
Pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret. Vend nøddeblandingen i æggehviderne. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform (20-24 cm hvad du nu har) og kom den anden halvdel i en sprøjtepose uden tyl. Bag den i 16-17 minutter v. 180 grader (varmluft).
Karamel:
1 ds. kondenseret mælk
80 g. brun farin
80 g. smør
½ tsk flagesalt
Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op indtil det er tykt og gyldent. Rør hele tiden.
Tag bunden ud af ovnen, og start med at sprøjte en yderkant ovenpå den, så karamellen ikke kan løbe ud og røre ven kanten af springformen - så vil den nemlig brænde på. Hæld karamellen ud på den bagte bund og sprøjt resten af dejen ud ovenpå den - prøv at forsegle den helt, så karamellen er helt indkapslet. Bag den i yderligere 20 minutter. Lad den køle helt af i formen.
1 ds. kondenseret mælk
80 g. brun farin
80 g. smør
½ tsk flagesalt
Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op indtil det er tykt og gyldent. Rør hele tiden.
Tag bunden ud af ovnen, og start med at sprøjte en yderkant ovenpå den, så karamellen ikke kan løbe ud og røre ven kanten af springformen - så vil den nemlig brænde på. Hæld karamellen ud på den bagte bund og sprøjt resten af dejen ud ovenpå den - prøv at forsegle den helt, så karamellen er helt indkapslet. Bag den i yderligere 20 minutter. Lad den køle helt af i formen.
Mousse:
2-3 dl. rabarbergrød
½ liter piskefløde
4 blade husblas
Udblød husblas ikoldt vand og smelt det sammen med en lille smule af rabarbergrøden. Rør det sammen med resten af grøden og vend det i den letpiskede flødeskum. Fordel det over kagen (kom den tilbage i den rengjorte kant fra springformen) og glat toppen. Lad den stå natten over i køleskabet.
Pynt:
4 dl. piskefløde
5 tsk vaniljesukker
200 g. knuste vaniljekranse
10 hindbær
Pisk fløden godt stiv med vaniljesukkeret og vend de knuste vaniljekranse i. Sprøjt 10 toppe rundt langs kanten og pynt med et hindbær på hver top.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar