Sider

lørdag den 10. juni 2017

Recioto/chokoladekage m. hindbær- & chokoladesmørcreme.
Recioto/chokoladekage:
260 g hvedemel
415 g sukker
85 g kakao
2 tsk natron
1 tsk salt
2 store æg
240 ml kærnemælk
240 ml smagsneutral olie
1 tsk vaniljeessens
240 ml. recioto (sød rødvin)

Forvarm ovnen til 150 grader. Sigt alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt herefter kærnemælk, vanilje, olie og æg. Rør det sammen til en homogen masse og tilsæt herefter langsomt reciotoen under omrøring. Del massen i 3 lige store portioner. Hæld dejen i 3 smurte springforme (Ø20 cm) og bag dem i 30-35 minutter. Lad kagerne køle af i formene. (Hvis du ikke har 3 ens forme, så vej hele dejen og kom derefter 1/3 af dejen i formen og bag dem af 3 omgange. Min portion passede med 3 kager af 505 g. dej hver).

Hindbærsmørcreme:
112 g. smør
95 g palmin
290 g flormelis
120 ml hindbærpuré (Ca. 2½ dl. frosne hindbær koges, blendes og afkøles helt)

Rør smør og palmin sammen indtil det bliver lyst. Tilsæt ca. halvdelen af flormelis'en og lad den røre mere. Tilsæt hindbærpuré. Tilsæt det resterende flormelis. Rør den godt igennem. (Smørcremen laves bedst på røremaskine med K-spaden).

Chokoladesmørcreme:
225 g smør
190 g palmin
70 g kakao
690 g flormelis
1 tsk vaniljeessens
4-5 spsk mælk (evt. vand)

Rør palmin og smør godt sammen. Tilsæt 4-5 dl. flormelis + kakaoen og rør godt. Tilsæt vaniljeessens og 3 spsk. mælk. Rør det godt igennem. Tilsæt det resterende flormelis og rør godt. hvis det er nødvendigt for konsistensen, så tilsæt det sidste mælk.

Samling af kagen:
Skær bundene til, så de er helt flade på toppen. Kom en bund på dit kagefad og smør halvdelen af hindbærsmørcremen på. Læg en bund mere på og kom resten af smørcremen på inden du placerer den sidste bund på toppen (med bunden opad, så der er færre krummer ift. opsmøring).
Smør kagen op med chokoladesmørcremen, til du har en kage med helt glatte sider og top.

Chokoladeganache:
170 g hakket mørk chokolade
120 ml piskefløde

Pynt:
Piskefløde (3-4 dl.)
1 rulle Oreo's
1 bk. hindbær

Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Hæld det over den hakkede chokolade og rør indtil det er en homogen masse. Lad den køle i 10-20 minutter, så den tykner, men endelig ikke bliver for fast. Kom den i en sprøjtepose med en lille rund tyl og kom ganaschen rundt i kanten, så den løber ned af kagen af og til. Kom resten af ganaschen på toppen af kagen og smør den glat ud.

Lad den stå på køl indtil 1½ time før servering. Du kan sagtens lave den en dag eller 2 i forvejen.
Inden servering pisker du fløden til fast skum og vender knuste Oreo's i. Sprøjt toppe rundt i kanten og kom et hindbær på hver top.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar