Jeg holder fødselsdag, og en af kagerne var denne rabarbertærte med marengs.
Mørdej
125 g smør
100 g sukker
1 æg
250 g mel
Smuldr smørret i melet (nemmest i en minihakker), bland med sukker og saml hurtigt dejen med ægget. Form dejen til en 3-4 cm høj cirkel, så formen er "forberedt" til når den skal rulles ud. Pak den ind i vitawrap og kom den på køl i 30 minutter.
Rabarberkompot
1 bundt rabarber, ca 650 g
1 vanilliestang
100 g sukker
1 spsk. kartoffelmel
Skær rabarberne ud i stykker. Tag en håndfuld fra til at drysse ovenpå kompotten senere. Mas vaniljekornene ud i noget af sukkeret og kom det hele, undtagen kartoffelmel i en gryde. Kog det ca. 10 minutter, til det er en homogen kompot.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den. Prik huller i bunden og blindbag den v. 200 grader (varmluft) i 15 minutter.
Hæld kompotten op i, drys de tilsidesatte rabarber hen over og bag tærten i 15 minutter. Lav marengsen imens.
Marengs
6 æggehvider
300 sukker
1 tsk eddike
Pisk æggehviderne sammen med ca 1/3 af sukkeret. Når de begynder at stivne, tilsæt da resten af sukkeret lidt ad gangen. Pisk til marengsen er helt sej - tager ca. 10 minutter. Pisk til sidst eddiken i.
Tag tærten ud og sprøjt marengsen i dit foretrukne mønster ud over - pas på med at lave for spidse toppe, for de vil blive lidt brændte. Jeg foretrækker et fletmønster til denne type kage.
Bag den i ovnen i 10 minutter, til marengsen er jævnt gylden.
Lad den køle helt af inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar