Sider

lørdag den 11. februar 2017

Gateau Marcel.

Uh, det er jo en klassiker. Chokoladekagen over dem alle, hvis du spørger mig - i hvert fald hvad angår kolde kager. Denne opskrift er gennemprøvet, og fungerer hver gang! Og så er den relativt nem.


175 g mørk chokolade (70 %)
175 g smør
175 g sukker
3½ bæger past. æggeblommer
3 bægre past. æggehvider
1½ dl. piskefløde
1½ blad husblas

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad sammen med smørret. Det skal ikke balive for varmt, bare så det er helt smeltet.

Pisk blommerne lyse sammen med halvdelen af sukkeret og hviderne stive med den anden halvdel sukker. Rør den smeltede, let afkølede chokolade sammen med blommerne og vend derefter hviderne forsigtigt i.

Smør en springform (min var 21 cm i diameter) med smør og drys sukker ud i den - bank det overskydende sukker ud af formen.

Hæld knapt halvdelen af dejen i formen og bag den 27-28 minutter v. 175 grader (varmluft). Tag den ud og lad den køle helt af i formen (den falder sammen på midten - det er meningen). Lad den anden halvdel af dejen stå på køkkenbordet imens.

Når kagen er kølet af placerer du den på dit serveringsfad. Skær de højeste kanter af, kom kageplast og den rengjorte ring fra springformen om kagen.

Udblød husblas i koldt vand og smelt den herefter i en gryde. Pisk fløden til skum. Rør 1/3 af flødeskummet ud i husblasset, og rør derefter husblas/flødeblandingen hurtigt ud i resten af flødeskummet. Vend flødeskummet ud i chokolademoussen og hæld den over kagen. Glat overfladen ud, og sæt den på køl nogle timer, eller natten over.

Sådan helt klassisk, så smører man jo appelsin ud på den bagte kage, inden man hælder moussen på. Det bryder jeg mig ikke om, så det udelader jeg altid - du kan også bruge hindbærmarmelade, hvis du synes det er bedre.

Sigt lidt kakao ud over kagen inden servering, og skær den ud med en varm kniv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar