Sider

søndag den 27. maj 2012

Era Ora - et helt særligt sted.

I går var vi på Era Ora. Vores søde venner havde inviteret os ud "på en god italiensk restaurent, som de kendte". Jo tak, det tror jeg da nok lige!

Vi fik en parkeringsplads lige foran restauranten. Der var ingen skilte, eller andet, så jeg var lidt i tvivl om, om vi var kommet til det rette sted. Kun en diskret guldplade i væggen med "Restaurant Era Ora. Optaget i Michelin Guiden" indikerede at her var vi kommet til et helt særligt sted.

(Fra Era-Ora.dk)
Og særligt, det var det. Vi blev mødt at en tjener der viste os til vores bord, trak stolene ud for os damer, og foldede servietterne ud i skødet på os.

Vi valgte aftenens 14-retters menu - de andre med en dertilhørende vinmenu, imens jeg måtte nøjes med perlende vand og husets egen druesaft. Den var uden alkohol, men var bestemt ikke bare en saftevand. Den havde duft og nuancer som en vin, og smagsnoter som jeg aldrig før havde oplevet i en saft. - Det var bestemt ikke noget ringe alternativ til vin, selvom jeg var lidt misundelig efterhånden som de andre erklærede "Ej, denne her er også virkelig god", efterhånden som vi kom igennem retterne og vinene.

(Fra Era-Ora.dk)
Maden var helt fantastisk. De 14 retter bestod af 1 appetizer, 3 fiskeforretter, 3 kødforretter, 2 pasta, 1 hovedret, 1 sorbet, 1 osteanretning og 2 desserter. Hver enkelt ret var perfekt - intet mindre.

Tjeneren spottede jo hurtigt at jeg er gravid, og spurgte om jeg spiste tartar - det gør jeg ikke, så nogle få af retterne var justeret lidt, så min var en stegt version af samme type kød/fisk, hvor de andres var råt.

Det hele var en kæmpe oplevelse. Aldrig før har jeg været ude for at tjeneren kommer og fjerne krummer med en barberblads-fejebakke-agtig ting, folder ens serviet imens man er på toilettet eller at der i løbet af en 4½ times middag ikke én eneste gang er et tomt glad på bordet!    

Da vi kørte derfra var vi nærmest helt høje på mad, oplevelse og glæde (og de andre på de mange glas vin) - det var en helt perfekt aften, og jeg ville ikke ændre noget hvis jeg kunne! Hvis du lige har 6000 kr, som du ikke ved hvad du skal bruge på, så synes jeg at du skal invitere din kæreste/ægtefælle med derind. - Det vil du aldrig komme til at fortryde!


1 kommentar:

  1. Ej, hvor lyder det lækkert (men vildt ærgerligt at det er så dyrt). Og super fint at tjeneren selv spottede at du var gravid og tilbød at tilpasse din mad til det. Thumps up.

    Et besøg på Era Ora er nu på min "jeg drømmer om"-liste!

    SvarSlet